“Karagöz ve Hacivat Trafikte” İsimli Çocuk Oyununun Galası Yapıldı


“Karagöz ve Hacivat Trafikte” İsimli Çocuk Oyununun Galası Yapıldı

Altınordu Belediyesi ve Oksijen Kültür ve Sanat Derneği (OKSAD) işbirliği ile hazırlanan “Karagöz ve Hacivat Trafikte” isimli çocuk oyununun galası yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Altınordu Belediyesi kültürel-sanat etkinliklerine devam ediyor. İlçe genelinde sanatsal programlar gerçekleştiren Altınordu Belediyesi bu kapsamda OKSAD ile yaptığı işbirliği ile bir tiyatro oyunu hazırladı. İlköğretim öğrencilerinin trafikte bilinçlenmesi için hazırlanan ve 13 Nisan’a kadar Altınordu’nun çeşitli okullarında sahnelenecek olan “Karagöz ve Hacivat Trafikte” isimli tiyatro oyunu yapılan gala programı ile seyircisi ile buluştu. Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, protokol üyeleri, birim müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

MİNİK ÖĞRENCİLER HEM GÜLDÜ HEM ÖĞRENDİ

Altınordu Belediyesi ve OKSAD ortaklığında hazırlanan müzikli oyun, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Hacivat ve Karagöz tiplemelerinin yer aldığı oyunda trafik kuralları espirili bir dille öğrencilere aktarıldı. Minik öğrencilerinde zaman zaman katıldığı oyun hem güldürdü hem de trafik kuralları hakkında öğretici bilgilerin alınmasını sağladı. Yaklaşık 30 dakika süren gösterim öğrencilerden büyük alkış aldı.

BAŞKAN TEKİNTAŞ: “ÇOCUKLARIMIZA İYİ BİR GELECEK HAZIRLAMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde yoğun bir katılımla seyircisi ile buluşan “Karagöz ve Hacivat Trafikte” isimli oyununun galasına katılan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, sahnelenen oyunun ardından bir konuşma gerçekleştirdi. Proje ile çocukların trafik eğitimi hakkında önemli bilgiler alacağını ve bu bilgilerle gelecekte donanımlı bireylerin olacaklarını ifade eden Başkan Tekintaş, “Altınordu Belediyesi olarak OKSAD ile birlikte bir farkındalık oluşturmak, beraberce öğrencilerimize iyi bir gelecek hazırlayabilmek için okullarımızla yaptığımız işbirliği ile önemli bir proje gerçekleştiriyoruz. Galasını gerçekleştirdiğimiz oyun ile trafikte nasıl hareket etmemiz gerektiği, gelecekte bize ne gibi olumlu ve olumsuz etkileri olduğunu okullarımızda yapılan gösterimlerle öğrencilerimize anlatacağız. Okullarda yaptığımız bu gösterimlerin ardından geleceği inşa etmek üzere bir eğitim programına daha tamamlamış olacağız. Bu günlerde sahnede anlattığımız bilgileri ilerleyen günlerde hayata geçireceğimiz Trafik Eğitim Parkı’nda daha kapsamlı anlatmış olacağız. Projede emeği olan OKSAD Başkanı Nurgül Çoluk ve tüm oyunculara teşekkür ediyorum” dedi

Galası yapılan “Karagöz ve Hacivat Trafikte” isimli oyun yapılan konuşmaların ve hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.


Yayın Tarihi: 06/02/2018