Karadenizli İşadamları Derneği’nden Şehit Aileleri Onuruna İftar


Karadenizli İşadamları Derneği’nden Şehit Aileleri Onuruna İftar

Karadenizli İşadamları Derneği’nin bu yıl düzenlenen iftarı, şehit aileleri onuruna verildi. Organizasyona 300’den fazla kişi katıldı. İftar yemeğinden sonra bir konuşma yapan KAİAD Başkanı Murat Camadan, şehitliğiniz dinimizden en üst mertebe olduğunu belirterekSizler için ne yaparsak yapalım sizlerin hakkını hiçbir şekilde ödeyemeyiz” dedi.

Karadeniz İşadamları Derneği (KAİAD) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen iftar yemeği 18 Haziran Cumartesi günü Samsun’da gerçekleştirildi. Şehit ailelerine özel olarak düzenlenen iftara 300’den fazla kişi katıldı. KAİAD Başkanı Murat Camadan organizasyonda yaptığı konuşmada şehit ve şehit ailelerinin önemine dikkat çekti.  Camadan Değerli kardeşlerim, sizler en değerli varlıklarınızı, eşinizi, oğlunuzu, kardeşlerinizi, küçükler babalarını bu vatan için şehit verdiniz. Bunun dünyada herhangi bir karşılığı söz konusu olamaz. Bundan daha kıymetli, bundan daha büyük bir fedakarlık yoktur. Onları bu kahramanlıkları ve fedakarlıkları bizim varlık sebebimiz olmuştur. Bizler sizler için ne yaparsak yapalım sizlerin hakkını hiçbir şekilde ödeyemeyiz. Sizlere olan minnet borcumuzu anlatmada ne söylesek azdır, ne kadar güzel kelimeler kullansak yetersizdir” dedi.

ŞEHİTLİK DİNİMİZDE EN ÜST MERTEBEDİR

Camadan sözlerine şöyle devam etti: “Değerli kardeşlerim, burada acılarımızı tazelemek istemiyorum. Biliyorum hepimizin yüreği yaralıdır. “ateş de düştüğü yere yakar” ama biz yine biliyoruz ki: dinimiz şehitliğe çok büyük bir önem vermiştir. Bizim inancımızda şehitlik en üst mertebedir. Şehitler, yüce Allah’ın ve peygamberimizin övgüsüne mazhar olmuş, cennetle müjdelenmişlerdir. Şehitlik, peygamberlikten sonra gelen en büyük rütbedir, buna inanıyoruz. Bu inancımız acılarımızı dindiriyor, hafifletiyor. Allah hepimize sabır ve dayanma gücü versin ve bir daha böyle acılar yaşatmasın”

BU TOPRAKLAR EBEDİYETE KADAR TÜRK KALACAKTIR

Samsun İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz ise 1071 yılından bu yana millet olarak bu toprakları korumak için onbinlerce şehit verildiğini belirterek “Özellikle içinde bulunduğumuz son 40 yıldır PKK denen terör örgütünün düşmanlığı ve hainliği ile karşı karşıya bulunuyoruz. Özelliklede bu son süreçte yine düşmanlığını hat safhaya getiren örgütle mücadelede onlarca şehidimizi bu vatan toprağına verdik. Allah’ın izniyle askerimizle polisimizle var olduğumuz müddetçe bu kutsal vatan toprakları ebediyete kadar Türk toprakları kalacak. Ben KAİAD’ın değerli Samsun üyelerine hepimiz adına teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUZ

Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı Karadeniz Temsilcisi Bilal Erim ise yaptığı konuşmada Bu güzel organizasyonu yapanlara sizler adına teşekkür ediyorum. Şehitlerimizi rahmetle minnetle şükranla bir kez daha anıyor. Kahraman gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Bu geceyi tertip eden tüm işadamlarımıza huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum ve en derin saygılarımı sunuyorum” dedi.

EMNİYET TEŞKİLATI DA KATILDI

Şehit aileleri özelinde düzenlenen iftara KAİAD Yönetim Kurulu dışında, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı Karadeniz Temsilcisi Bilal Erim, MHP İl Başkanı Taner Tekin, Samsun İl Emniyet Müdür Yardımcıları; Mehmet Yavuz, Erdinç Yüceler, Ahmet Kadri Özaslan, Murat Oğuz, Ogün Şahin, Yalçın Şensu, Ümit Duymuş, Dr. Şener Özdemir, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Başkanı Mustafa Tufan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Başkanı Ahmet Diril, Türkiye Harp Malülleri Gaziler Şehitler Dul ve Yetimler Samsun Şube Başkanı Necati Yılmaz katıldı.


Yayın Tarihi: 19/06/2016

Diğer Resimler

Karadenizli İşadamları Derneği’nden Şehit Aileleri Onuruna İftar
Karadenizli İşadamları Derneği’nden Şehit Aileleri Onuruna İftar
Karadenizli İşadamları Derneği’nden Şehit Aileleri Onuruna İftar