Karadeniz’de Sağlık Turizminin Öncüsü Fatsa Termal & Spa Otel


Karadeniz’de Sağlık Turizminin Öncüsü Fatsa Termal & Spa Otel

​​​​​​​Fatsa Termal & Spa Otel, Sarmaşık Kaplıcası olarak bilinen Ordu’nun tek termal otel olma özelliğiyle sağlık turizmine bölgede hizmet veriyor.

Karadeniz’e özgü yemekleri ve Karadeniz doğasını yansıtan çevresiyle yerli ve yabancı turistler tarafından büyük ilgi gören Fatsa Termal & Spa Otel her geçen gün ziyaretçi sayısını arttırmaya devam ediyor.

Otelin termal özelliğinden dolayı sağlık turizmi açısından bölgede önemli bir boşluğu doldurduğunu ifade eden Genel Müdür Kadir Çalıkcıoğlu, 4 yıldızlı tesisin Turizm işletme ve güvenli turizm sertifikalarına sahip bulunduğunu belirtti.

Ziyaretçi sayısı her geçen gün artıyor

Ziyaretçi sayılarının her geçen gün arttığı belirten Kadir Çalıkcıoğlu; ‘’ 2021’in Haziran ayında resmi açılışımızı yaptık, günü birlik kullanım, SPA kullanımı ve restaurant için gelen misafirlerimize en kaliteli hizmeti veriyoruz. Hem yerli hem de yabancı misafirlerimizin sayısı her geçen gün artıyor.

Ağırlıklı olarak Karadeniz Bölgesi'nden misafir ağırlıyoruz, en çok Samsun ve Giresun’dan misafirlerimiz oluyor. Bunun dışında bölgemizde bilinen şifalı bir su olduğu için diğer illerden de çok misafirimiz oluyor. Ayrıca İç Anadolu Bölgesinden misafirlerimiz de buraya çok ilgi gösterdiler. Bu bölgeden gelen misafirlerimiz doğa açısından büyüleniyorlar. Buna ek olarak Akdeniz Bölgesi'nden gelen misafirlerimiz de oluyor. Yurtdışı bazlı değerlendirecek olursak otelimizin açıldığı günden itibaren yoğun olarak gurbetçilerimizin olduğu bölgelerden ziyaretçilerimizi ağırladık. Fransa ve Almanya bölgesinde Ordulu çok fazla gurbetçimiz var. Gurbetçiler dışında turist anlamında bakacak olursak yine Rusya’dan, Avusturya’dan, Amerika’dan, Özbekistan’dan çok fazla misafirlerimiz geliyor.”

Dünya standartlarının üzerinde bir kaynak suyu

Termal suyun otel açılmadan önce Sarmaşık Kaplıcası olarak meşhur olduğunu söyleyen Genel Müdür Kadir Çalıkcıoğlu,  ‘’Öncelikle suyumuz mineral açısından oldukça yüksek bir değere sahip. Dünya standartlarının çok üzerinde bir mineral değeriyle bu otel açılmadan önce sarmaşık kaplıcası olan haliyle birçok kişiye şifa olmuş bir kaynak. Şifası dilden dile aktarıldığı için yine bu Fatsa Termal Otel açılmadan önceki haliyle de çevrede meşhur bir kaynak sudur. Otelimiz Ordu’daki tek termal şifalı su kaynağıdır. Mineral değeri bakımından Dünya standartlarının son derece üzerinde bir şifalı kaynak suyudur. Literatürde de hipo termal mineralli kaynak suyu olarak geçiyor” dedi.

Hastalıklarına şifa bulmak için gelen müşterilerin çoğunlukta olduğunu ifade eden Kadir Çalıkcıoğlu, ‘’Termal otel olarak biz en başta sağlığı müşterilerimize sunuyoruz.  Termalin bildiğiniz gibi şifalı su olması sadece hastalıklar konusunda değil metabolizmayı kuvvetlendirdiği için hastalıkların önlenmesinde de büyük bir rolü var. Konaklayan misafirlerimiz de günü birlik misafirlerimiz de öncelikli olarak termal suyumuzdan şifa bulmak için geliyorlar. Bunun yanında uzman terapistlerimizle birlikte kese, köpük hizmetimiz, masaj hizmetimiz var. Termal kil maskesi uygulamaları var. Ayak detoksu hizmetimiz var’’ dedi.

 


Yayın Tarihi: 22/09/2022 - 18:59