Karaaslan’dan Dünya Kadınlar Günü Mesajı


Karaaslan’dan Dünya Kadınlar Günü Mesajı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan mesajında şu ifadelere yer verdi,

''Kadın, mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşıdır. Kadın, topluma yön verendir. Kadına verilen değer, o toplumun medeniyet seviyesinin göstergesidir. Peygamber Efendimiz 'Cennet anaların ayakları altındadır' diyerek kadının hayattaki yerinin önemini asırlar öncesinden vurgulamıştır.

Ülkemizde ve dünyada her yıl 8 Mart günü, Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmaktadır. 8 Mart tarihi kadınların, daha fazla fırsat eşitliği ve daha huzurlu yaşam taleplerini dile getirdiği, bir kadın olmanın ötesinde insan olarak daha fazla saygı görmek istedikleri günün adıdır. Türk kadını geçmişten bugüne tarihimizin her bölümünde sahne almış, devletin ve milletin varlığını sürdürmesi için her şeyi yapmış, yeri geldiğinde canını hiçe saymıştır. 15 Temmuz'da yaşadığımız hain darbe girişiminde, Şerife bacıların, Nene hatunların, Kara Fatmaların 2016 yılı Türkiye’sinde yaşadığını gördük. Devleti, bayrağı, vatanı ve milleti için tankların, mermilerin önünde duran da, çocuklarını meydanlara gönderen onlardı. Hepsinden Allah razı olsun.

AK Parti hükümetleri olarak 2002 yılından itibaren kadın-erkek eşitliği, kadın haklarının korunması, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin önlenmesinde, kadına karşı şiddetin önlenmesi ve kadınların istihdamıyla ilgili çok önemli yasal düzenlemeler yaptık. Kadının siyasette, ekonomide, iş dünyasında, üretimde hak ettiği noktada olması için çalışmaya devam ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle birlikte, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan kadınlarımızı rahmetle anarken, başta şehit anneleri ve eşleri olmak üzere, tüm kadınlarımızın '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü en kalbi duygularla kutluyor, kadına yönelik cinsiyet ayrımcılığının sona erdiği, şiddetin önlendiği ve kadınların yönetimin her aşamasında temsil edildiği daha güzel bir dünya diliyorum''


Yayın Tarihi: 06/03/2017