Karaaslan: “Kadınlarımızın Katkısı İle Demokrasimiz Daha Güçlü”


Karaaslan: “Kadınlarımızın Katkısı İle Demokrasimiz Daha Güçlü”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “Türk Kadınının Seçme ve Seçilme Hakkını Elde Etmesinin 84. Yıldönümü ve Dünya Kadın Hakları Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Karaaslan mesajında şu ifadelere yer verdi;

“5 Aralık 1934, Anayasa ve Seçim Kanunu'nda yapılan yasa değişikliği ile beraber seçme ve seçilme hakkına kavuşan, bu tarihten itibaren ilk defa oy kullanmasının ve seçilebilmesinin önü açılan kadınlarımız için olduğu kadar toplumumuzun tamamı için, Türkiye siyaseti ve demokrasimiz için tarihi bir dönüm noktasıdır. Her alanda üstlendikleri sorumlulukları büyük emek, fedakârlık, gayret ve özveriyle yerine getiren kadınlarımızın katkısı ile demokrasimiz güç kazanmaktadır.

1935’te yapılan seçimlerde ilk kez 17 kadın milletvekiliyle TBMM’ye giren kadınlarımızın sayısı 24 Haziran seçimleriyle 53’ü AK Partili olmak üzere 104’e yükselmiştir. Bugün kadınlarımızın Meclis’teki temsil oranı samimi gayretler ve büyük mücadelelerin sonunda Cumhuriyet tarihimiz boyunca en yüksek oran olan % 17’ye ulaşmıştır. Bu oranı çok önemli bulmakla birlikte yeterli görmüyoruz, hedefimiz TBMM’de kadın temsili oranını daha da yükseğe taşımaktır.

“Siyasette kadınlarla birlikte yürümekten daima onur duydum” diyen, siyasette ve hayatın her alanında kadınlarımızın önündeki engelleri kaldıran, teşvik eden bir liderin, Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşları olarak ülkemize ve milletimize hizmet etmekten, eser üretmekten büyük heyecan ve bahtiyarlık duyuyoruz. Tarihinde, inancında, kültüründe cinsiyet ayrımcılığı bulunmayan, kadını toplumun ayrılmaz bir parçası olarak gören bir milletin mensupları olarak kadınlarımızın toplumda hak ettikleri yere gelebilmeleri için Sn. Cumhurbaşkanımız’ın liderliğinde çok gayret gösterdik. Çabalarımızın sonucu olarak bugün toplam kamu istihdamında kadınlarımızın oranı % 38’e yaklaşmış durumdadır.

AK Parti olarak 2002’den itibaren hayata geçirdiğimiz reformlar, tüm kesimlerle beraber kadınlarımızın da özgürlük alanlarını genişletmiştir. Mutlu, huzurlu ve sağlıklı toplumun temeli olan kadınlarımızın siyasetten ekonomiye, akademiden iş hayatına kadar her alanda artan desteklerle değer ürettiğine, ülkemizin gücüne güç kattığına inanıyoruz. Demokrasimiz kadınlarımız katılım ve katkılarıyla yükseliyor. Emeğini koyduğu her işte başarı hikâyeleri yazan kadınlarımızın gayretli çabaları sayesinde hedeflerimize daha yakınız.

Türk Kadınının Seçme ve Seçilme Hakkını Elde Etmesinin 84. yıldönümünde, kadınlarımıza inanan ve haklarının teslim edilmesine öncülük eden Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile cesareti ve mücadeleleriyle müstesna bir yere sahip olan, vatanımızın birlik ve bütünlüğü, milletimizin beraberliği ve kardeşliği, ülkemizin istiklal ve istikbal mücadelesinde daima en ön safta yer alan kadınlarımızı şükranla anıyorum. Dünya Kadın Hakları Günü’nün, zulüm altındaki coğrafyalarda yaşam hakkı dâhil olmak üzere tüm hakları ellerinden alınan, acı ve gözyaşına mahkûm edilen kadınların huzur içinde yaşayabilecekleri daha güvenli ve adaletli bir dünyaya vesile olmasını diliyorum.”


Yayın Tarihi: 04/12/2018