Boztepe’nin Cazibesi Artırılıyor


Boztepe’nin Cazibesi Artırılıyor

Ordu Büyükşehir Belediyesi Boztepe’nin cazibesini artıracak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Proje kapsamında vatandaşlar,  begonit taş kaplama yaya yolu, 27 adet satış birimi, bitkisel peyzaj düzenlemeleri ile Boztepe’nin tadını çıkaracak.

Denizden yaklaşık 500 metre yükseklikteki Boztepe’de Satış Birimleri Büfe ve Peyzaj Düzenleme Projesi’nin yapım çalışmalarına başlayan ekipler, ziyaretçilere Ordu manzarasını rahatça izleyebilecekleri ve yöresel ürünleri satın alabilecekleri bir alan kazandıracak.

600 METRELİK ALANDA UYGULANACAK

Büyükşehir Belediyesi, Boztepe’de mevcutta araç yolu olarak kullanılan 7 metre genişliğinde ve 600 metre uzunluğundaki alanın tamamını yürüyüş aksı olarak planlayarak proje çalışmalarına başladı. Yayalaştırma çalışması yapılacak alan, satış birimleri büfe ve peyzaj düzenlemesinin ardından modern görünümüyle hizmete sunulacak.

27 ADET SATIŞ BİRİMİ YAPILACAK

Proje kapsamında alan içerisinde düzensiz olarak satış yapan tezgâhlar için de tip mimari model belirlenerek toplamda 27 adet satış birimi tasarlandı. Yapılan çalışmalarla vatandaşlar hem Boztepe’nin tadını doyasıya çıkarabilecek hem de araç trafiği olmadan rahatça gezip alışveriş yapabilecekleri bir alana kavuşacak.

“İŞ YÜZDE 20 SEVİYELERİNDE”         

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp beraberinde Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Şişman ile çalışmaları yerinde inceledi. Genel Sekreter Alp,  “Karadeniz Bölgesi’nin cazibe mekanlarından biri olan Boztepe’de dağınık bir görüntü hâkimdi. Yöresel ürünlerin satışının yapıldığı mevcut tezgâhlar araç trafiği de olan bir noktada yer alıyordu. Vatandaşlarımız hem Boztepe’den Ordu’yu rahatlıkla seyredebilecekleri hem de yöresel ürünlerin satışının yapıldığı tezgâhları ziyaret edebileceği bir alan istiyordu. Bu karmaşaya son vermek için Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatıyla burada bir çalışma başlattık. Projede yağmur suyu işleri ile asfalt ve beton söküm işleri tamamlandı. Satış büfelerinin çelik konstrüksiyon işleri yapılıyor. İşin geneli yüzde 20 seviyelerinde. Yaptığımız ve yapacağımız çalışmalarla Boztepe’mizin cazibesini artırmaya devam ediyoruz” dedi.


Yayın Tarihi: 12/01/2020