Karaaslan, Demir ve Aksu’dan Gazetecilere Ziyaret


Karaaslan, Demir ve Aksu’dan Gazetecilere Ziyaret

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

Karaaslan, Ziyarette Karaaslan, gazetecilerin çalışma koşullarının daha nitelikli hale gelmesi öncelikleri arasında yer aldığını söyledi.

Gazetecilerin hiçbir kısıtlamaya uğramadan, gelişmeleri topluma en doğru şekilde ulaştırma görevini üstlendiğine işaret eden Karaaslan, "Dijitalleşmenin etkisiyle haber kaynaklarını çeşitlenmiş ve bilgi kirliliği artmıştır. Bu bilgi kirliliği, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi hususunda sorumlu gazeteciliğin önemini artırmıştır. Basın mensupları milletimizin hassasiyetlerini gözeterek toplumsal sorumluluklarının bilinciyle etik ilkelerden ödün vermeden görevini emek ve fedakarlıkla yerine getirmektedir." ifadesini kullandı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise basın kuruluşlarının son yıllarda daha da geliştiğini vurgulayarak, ''Yazılı, görsel ve özellikle internet medyası daha da gelişti. Basın mensuplarımızın bu önemli görevi yerine getirmek, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve her konuda haberdar etmek için mesai kavramı gözetmeksizin her koşulda tarafsız, ilkeli ve sorumlu gazetecilik anlayışı içerinde büyük fedakarlıkla verdikleri mücadele takdire şayandır. Ülkemizin ve şehrimizin gelişmesine katkısı çok büyüktür." diye konuştu.

19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır da toplumun gözü, kulağı ve sesi olan basın mensuplarının, bu görevini yaparken yılların biriktirdiği sorunlar ve güçlüklerle karşı karşıya kaldığını belirtti.

Çakır, gazetecilerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini belirterek, "Çalışma şartlarının iyileştirilmesi, kanunlardan kaynaklanan sıkıntılarının giderilmesi bize göre acil çözüm bekleyen sorunların başında gelmektedir. Basın çalışanlarının özgür bir ortamda, yansız haber yapabilmelerini sağlayacak ve çalışma koşullarını iyileştirecek haklar ve düzenlemeler, çalışanların karşılaştıkları güçlükleri azaltarak, daha verimli çalışma ortamlarına zemin hazırlayacaktır.'' şeklinde konuştu.


Yayın Tarihi: 10/01/2020