Kanserden Koşarak Uzaklaş Projesi İle Kansere Farkındalık Yaratılıyor


Kanserden Koşarak Uzaklaş Projesi İle Kansere Farkındalık Yaratılıyor

Uluslararası arenada sağlıkta üstün hizmet hedefiyle 5 yıl önce kurulan Liv Hospital, toplum sağlığına verdiği değerden yola çıkarak geniş çaplı bir sosyal sorumluluk projesi başlattı. GE Sağlık Türkiye’nin katkılarıyla gerçekleştirilen ‘Kanserden Koşarak Uzaklaş!’ sosyal sorumluluk projesi kapsamında ilk etapta 1500 kişiye sağlık kontrolü yapılacak. Proje kapsamında Liv Hospital’a gelenler meme, akciğer, kolon ve rahim ağzı kanserleri için son yöntemlerle sağlık kontrolü yaptırabilecek. Çağın gerçeği kansere karşı farkındalık yaratarak erken teşhisin önemine bir kez daha dikkat çekmeyi hedefleyen proje kapsamında, Liv Hospital hekimleri ve personeli ile GE Türkiye liderleri ve çalışanları, sivil toplum kuruluşları, Mavi Haliç, Lions Kulübü ve IWSA Derneği ve Leo Kulüpleri Bebek Parkı’ndan başlayan bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Erken teşhise dikkat çekildi

Sağlık hizmeti standartlarında en yükseğe ulaşma hedefiyle yola çıkan Liv Hospital, toplum sağlığı yararına kapsamlı bir sosyal sorumluluk projesi başlattı. Liv Hospital’ın GE Sağlık katkılarıyla düzenlediği ‘KANSERDEN KOŞARAK UZAKLAŞ’ projesi kapsamında ilk etapta 1500 kişiye kanserde erken teşhis için sağlık kontrolü yapılacak. Projede meme, akciğer, kolon ve rahim ağzı kanserleri için sağlık kontrolü gerçekleştirilecek.

Kanser farkındalığı için yürüyüş yapıldı

Kansere karşı farkındalık yaratmak için erken teşhisin önemine dikkat çekilmesi hedeflenen ‘KANSERDEN KOŞARAK UZAKLAŞ’ projesi kapsamında Bebek Parkı’ndan başlayan bir yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşe Liv Hospital hekimleri ve personeli ve GE Türkiye çalışanları, sivil toplum kuruluşları, Lions Kulübü ve IWSA Derneği de katıldı.

‘Kanser odaklı çalışıyoruz’

Toplum sağlığına verdikleri önemden yola çıkarak projeyi başlattıklarını söyleyen Liv Hospital Grup Koordinatörü Meri İstiroti, şu açıklamalarda bulundu: “2013’te sağlık hizmeti sunmaya başladığımız günden itibaren kanser cerrahisinden tanı hizmetlerine, tedavisinden radyoterapi ve robotik cerrahiye kadar uzanan geniş bir spektrumda hizmet veriyoruz. Hastanenin tüm klinik şefleri, dahili ve cerrahi alanlar hep kanser odaklı ihtisaslaşmış hekimlerden oluştu. Bu nedenle uzmanlığımızı paylaşmak istedik. 2013’te GE Sağlık Türkiye’nin desteğiyle yaptığımız ‘BİLİYORUM’ projesi ile 5 ana olguda 4 bin kişiye sağlık kontrolü yapmıştık. 5. yılımızda tekrar ediyor ve 4 ana olguda yapıyoruz. Toplumda sıklıkla görülen 4 kanser tipi olan kolon, akciğer, meme, rahim ağzı kanserleri için farkındalık yaratacağız. Bu hastalıkta tedavi kadar erken teşhis de büyük önem taşıyor. Yolun başındayken bu hastalığı teşhis ederek umut ışığını yakalayabiliriz. Bizim hedefimiz erken tanının hayat kurtardığı gerçeğine bir kez daha dikkat çekmek.”

GE Sağlık Türkiye Genel Müdürü Yelda Ulu Colin ise, “GE olarak küresel çapta 100 yıldan uzun bir süredir insan sağlığını iyileştirmeye yönelik yenilikçi teknolojiler geliştirirken, halk sağlığını önemli derecede tehdit etmekte olan onkolojik sorunlara önemle eğiliyor ve hastalığın erken teşhisini mümkün kılan gelişmiş çözümler üretiyoruz. Hastalığın doğru ve zamanında teşhis edilmesini kolaylaştıran teknoloji ve çözümlerimizle insanların hayatına olumlu dokunabilmenin mutluluğu içerisindeyiz. İstatistiklere göre, her 2 kişiden 1’i hayatının bir noktasında maalesef kanser hastalığına yakalanıyor. Bunun bir yansıması olarak GE Sağlık Türkiye bünyesinde erken teşhisin hayat kurtaran etkisinin bilinirliğini artırmaya önem veriyor ve düzenli olarak sosyal sorumluluk projeleri kapsamında halkımızı bilgilendirmeye gayret ediyoruz. Ülkemizde kanser hastalığının görülme sıklığının yoğun olduğu olguları göz önünde bulundurarak uzun yıllardır teknoloji ortağı olduğumuz Liv Hospital ile birlikte meme, akciğer, kolon ve rahim ağzı kanserleri için 1500 kişiye ulaşacağımız geniş kapsamlı bir sağlık kontrolü programı başlatmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyuyoruz” dedi.


Yayın Tarihi: 04/11/2017