OMÜ’den Büyük Yatırım


OMÜ’den Büyük Yatırım

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Ana Bilim Dalı Bölümü yeni cihazı Halcyon’u tanıttı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile Ada Onkoloji Sağlık Hizmetleri arasında yapılan işbirliği protokolü çerçevesinde yurt dışından getirtilen Halcyon Cihazı düzenlenen tanıtım kokteyli  ile hastaların hizmetine sokuldu.

OMÜ Onkoloji Hastanesi’nde düzenlenen törene, Tıp Fakültesi Dekanı Prf. Dr. Cengiz Çokluk, Rektör Yardımcısı Prf. Dr. Selim Eren, Genel Sekreter Prf. Dr. İdris Varıcı, Ada Onkoloji yöneticisi Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Emine Akyazıcı ile Tıp Fakültesi öğretim görevlileri, Doktorlar ve kalabalık bir misafir grubu katıldı.

ADA ONKOLOJİ-OMÜ İŞBİRLİĞİ

Törende bir konuşma yapan Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Emine Akyazıcı, “ 1991 yılında OMÜ bünyesinde kurulan Radyasyon Onkolojisi bölümü, o günden bu yana ülkemizde öncü olmuştur. Prof. Dr. Nilgün Okumuş başkanlığında ki araştırma ekibi başarılı çalışmalara imza atmaya devam etmektedir. Brakiterapi, TrueBeam cihazı ile tedavi uygulayan, her zaman teknolojik yenilikleri   takip eden kurum, Radyasyon Onkolojisi’nde daha önceki Radyoterapi cihazlarının özelliklerinin hepsini bünyesinde barındıran, hedefe yönelik tedavi yapan ve tedavi süresini minimuma indiren Halcyon Radyoterapi Cihazı ile Türkiye’de 5. Merkez olarak OMÜ’de faaliyete geçmiştir “ diye konuştu.

KARADENİZ’DE BİR İLK

Her türlü modern radyasyon tedavisini yapabilen yeni nesil bir radyoterapi cihazı olan  HALCYON’nun hızlı görüntüleme ve tedavi özelliğine sahip olduğunu kaydeden Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof Dr. Cengiz Çokluk, “ Ada Onkoloji ile yaptığımız ortak çalışma ile sadece İstanbul ve İzmir’de bulunan çok önemli ve de çok pahalı bir cihazı Samsun’a kazandırdık. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Cihazın Samsun ve bölge insanının sağlığına kavuşması için çok önemli bir kazanım olduğunu memnuniyetle görüyorum “ dedi.

BİR SAMSUN MARKASI “ADA ONKOLOJİ”

Ada Onkoloji Sağlık Hizmetleri hakkında bilgi veren  Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Emine Akyazıcı,  bir Samsun markası olan ve 18 yıldan bu yana yurt içi ve yurt dışında  faaliyet gösteren Ada Onkoloji Sağlık Hizmetleri’nin alanında Türkiye’nin önemli firmalarından biri olduğunu söyledi. Akyazıcı, Samsun başta olmak üzere yurt içinde Edirne, İstanbul, Bursa, İzmir, Konya ve Sivas’ta yurt dışında da Gürcistan’ın Batum ve  Kutaysi illerinde ‘ de faaliyet gösterdiklerini söyledi.

Kesilen kurdelenin ardından cihazın konulduğu merkez ve üniteler açılışa katılanlara tanıtıldı.


Yayın Tarihi: 18/12/2023 - 12:48