Kanal İstanbul’un Temeli Bu Yılsonu Atılacak


Kanal İstanbul’un Temeli Bu Yılsonu Atılacak

Türkiye-Sırbistan İş Forumu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul’un temelinin bu yılsonu ya da 2018 yılı başında atılacağını söyledi.

Resmî ziyaretini gerçekleştirmek üzere Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç ile birlikte Türkiye-Sırbistan İş Forumuna katıldı.

“DÜNYANIN EN BÜYÜK 10 EKONOMİSİNDEN BİRİ OLMAYI HEDEFLİYORUZ”

2002 yılında 230 milyar dolar olan gayrisafi yurt içi hasılayı 860 milyar dolara, kişi başına millî geliri 3 bin 500 dolardan 11 bin dolara çıkarttıklarını, ihracatın ise 15 yılda 5 kat artarak 153 milyar dolara çıktığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu rakamı 2023 hedeflerimiz bağlamında 500 milyar dolar seviyesine taşımak istiyoruz, kararlıyız. Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünde gayrisafi yurt içi hasılamızı 2 trilyon dolara, kişi başına millî gelirimizi 25 bin dolara yükselterek dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Büyük çaplı proje ve yatırımları, iç ve dış çalkantılardan etkilenmesine müsaade etmeden kararlılıkla sürdürdüklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen yıl her biri kendi alanlarında dünya çapında yatırımlar olan Osman Gazi ve Yavuz Sultan Selim Köprüleri ile Avrasya Tünelinin açılışlarını yaptıklarını, Mart ayında dünyanın en uzun aralıklı köprüsü olacak Çanakkale 1915 Köprüsünün temelini attıklarını hatırlattı ve İstanbul’da dünyanın en büyük havalimanının ilk etabının önümüzdeki yılsonuna kadar hizmete alınması için çalışmaların sürdüğünü, Kanal İstanbul’un temelinin bu yılsonu ya da 2018 yılı başında atılacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: tccb.gov.tr


Yayın Tarihi: 09/10/2017