Kadir Gecenizi Kutluyorum


Kadir Gecenizi Kutluyorum

Başkan Enver Yılmaz, Cuma gününü Cumartesi’ye bağlayan akşam idrak edilecek olan Kadir Gecesi nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında İslam âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna yönelik vurgu yapan Başkan Yılmaz, “Hoşgörü, sabır, kardeşlik ve dostluk içinde, kini ve nefreti sevgiye, bencilliği fedakârlığa dönüştürerek tüm güzellikleri birlikte paylaşmalıyız” dedi.  

Başkan Enver Yılmaz mesajında şu görüşlere yer verdi:

''İslam âlemi olarak Kadir Gecesi’ne kavuşmanın mutluluğu ve sevincini hep birlikte yaşamaktayız. Kur’an-ı Kerim’in vahiy yoluyla Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (s.a.v.) gönderilmeye başlandığı gece olan Kadir Gecesi, bin aydan daha hayırlıdır. Rahmet ve berekete vesile olan bu gecenin insanlık için taşıdığı değer çok önemlidir. Cenab-ı Hakk, Kur’an’da, “Doğrusu biz Kur'an'ı Kadir Gecesi’nde indirmişizdir. Kadir Gecesi’nin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir Gecesi bin aydan hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail), o gecede Rablerinin izniyle her türlü iş için inerler. O gece, tanyerinin ağarmasına kadar bir esenliktir" diyerek büyük bir müjde vermiştir. Bu gecede, ibadetlere sarılarak Yüce Allah’a içtenlikle yönelmek gerekir.

Böylesi mübarek gecelerde, toplumsal sorumluluğumuzun da farkına vararak dayanışma ve yardımlaşma içinde birbirimizi sevmeliyiz. Hoşgörü, sabır, kardeşlik ve dostluk içinde, kini ve nefreti sevgiye, bencilliği fedakârlığa dönüştürerek bütün güzellikleri birlikte paylaşmalıyız. Bu fırsat kapısının açıldığı manevi iklimin gündelik hayatın getirdiği sıkıntılarla bunalan ruhlara, manevi hayatın ihmaliyle daralan kalplere bir ışık olması dileğiyle tüm İslam âleminin Kadir Gecesi’ni kutluyorum.

Ramazan ayında ülkemizin birlik ve beraberliğine yönelik terör saldırıları devam ediyor. Bilinmelidir ki bu ülkede ne ezanlar susar ne de bu bayrak iner! Her karışı kanla, canla alınan bu coğrafyada kimseye verecek tek bir çakıl taşımız dahi yok. Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen terör saldırısını lanetliyor, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet ve yaralılara acil şifa diliyorum.

Bu vesileyle Kadir Gecesi’nin ülkemizin ve tüm İslam âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna, bütün müminlerin tövbe ve dualarının kabulüyle arınma ve affına vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum.”


Yayın Tarihi: 30/06/2016