Japonya’da Dev Türk Tanıtımı


Japonya’da Dev Türk Tanıtımı

Japonya’nın önde gelen televizyon kanallarından BS-TBS TV Türkiye’yi tanıtacak. “The Great Turkey” adlı beş serilik belgesel programı hazırlayan kanal Türkiye’nin farklı renklerini 5 ay boyunca ekranlarına taşıyacak.

‘Osmanlı İmparatorluğunun Anıları’, ‘Ege Denizinin Cazibesi’, ‘Doğa Harikası ve İpek Yolu’, ‘Toros Dağları ve Akdeniz’ ile ‘Hitit Hikâyesi’ Türkiye’nin 13 ilinde çekilen belgesellerin yayınlanacak bölümleri.

Japon BS-TBS TV kanalının belgesel program serisi ayrıca Japonya’nın 11 milyon erişimli “Chikyu no arukikata” isimli web sitesinde de tanıtıldı.

İlk Bölüm 10 Eylül’de Yayınlandı

Türkiye’nin Tokyo Kültür ve Tanıtma Müşavirliğinin önerileriyle Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Bursa, Edirne, Isparta, Burdur, Denizli, Nevşehir, Muğla, Çorum ve Amasya’da 9 Temmuz ile 14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen belgesel çekimlerin ilk yayını ‘Osmanlı İmparatorluğunun Anıları’ başlığıyla Japonlarla 10 Eylül’de buluştu.

“The Great Turkey” belgeselenin ‘Ege Denizinin Cazibesi’ başlıklı bölümü 8 Ekim’de, ‘Doğa Harikası ve İpek Yolu’ başlıklı bölümü 19 Kasım’da, ‘Toros Dağları ve Akdeniz’ başlıklı bölümü 10 Aralık’ta ve ‘Hitit Hikâyesi’ başlıklı bölümü ise 14 Ocak 2018 tarihinde seyirciyle buluşacak.

Kaynak: kulturturizm.gov.tr


Yayın Tarihi: 29/09/2017