İlkadım’dan Çanakkale’ye Şehit Toprağı


İlkadım’dan Çanakkale’ye Şehit Toprağı

Şühedanın izinde bin 300 km. pedal çevirecekler

İlkadım Belediyesi İlkadım Kent Konseyi Bisiklet Grubu Çanakkale zaferinin 103. Yılında “İlkadım’dan Çanakkale’ye Şühedaya saygı yolculuğu” için yola çıkarken Afrin Şehidimiz Samsunlu Burak Akalın’ın mezarından alınan toprağını Çanakkale’ye götürmek üzere teslim aldılar.

İlkadım Belediyesi Acem Tekkesi ve Sohbet Evinde, Gazi ve Şehit Derneklerinin katılımı ile gerçekleştirilen uğurlama programında, İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Musa Yüksel ve Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril tarafından İlkadım Belediyesi İlkadım Kent Konseyi Bisiklet Grubunun üyelerine Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı Harekâtında şehadete yürüyen Burak Akalın’ın mezarından alınan toprak ve Türk bayrağı teslim edildi. Uğurlama programına Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Samsun Şube Başkanı Necati Yılmaz, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı Karadeniz Temsilcisi Bilal Erim, Türkiye Polis Emeklileri Derneği Samsun Şube Başkanı Sadık Aydın, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cezmi Eraslan, İlkadım Kent Konseyi Başkanı Prof Dr. Bünyamin Kocaoğlu, İlkadım Belediyesi Dış İlişkiler Müdürü Şamil Bilgü, şehit ve gazi aileleri katıldı.

ŞEHİTLER İÇİN PEDAL ÇEVİRECEKLER

 İlkadım Belediyesi İlkadım Kent Konseyi Bisiklet Grubu tarafından gerçekleştirilen etkinlikte Çanakkale zaferinin 103. Yılında anlamlı bir etkinliğe imza atılıyor. 14 gün sürecek yolculuk boyunca yedi noktada şehit ve gazi yakınlarıyla bir araya gelecek bisikletçiler, hem milli duyguları hem de Çanakkale ruhunu tekrar canlandıracak. İlkadım’dan Çanakkale’ye bin 300 km sürecek şühedaya saygı yolculuğu 14 Mart’ta Çanakkale’de şehitlik ziyareti ile son bulacak.

ÇANAKKALE’YE DUYGULANDIRAN EMANET

Çanakkale zaferinin ruhunu canlandırarak, Afrin Harekâtına da desteklerini vurgulamayı amaçlayan yolculuk duygu dolu uğurlama programıyla başladı. Zeytin Dalı Harekâtında şehit düşen Samsunlu Piyade Uzman Çavuş Burak Akalın’ın mezarından alınan toprak ve Türk bayrağı bisiklet grubuna emanet edildi. Şehit toprağını emanet eden İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Musa Yüksel;  “Şu anda aziz şehidimizin toprağını Çanakkale’ye gidecek bisikletçi grubuna emanet etmek bile yüreğimizi kabartıyor. Çanakkale zaferini gün geçtikçe daha iyi anlıyor ve ecdadımızla gurur duyuyoruz. Milli duygularımızın daha da arttığı bu günlerde böylesi anlamlı bir etkinlik hepimizin yüreğinde güzel bir yer buluyor. Aziz şehidimizin toprağını ve Türk bayrağımızı İlkadım Belediye Başkanımız Erdoğan Tok adına teslim ediyorum.  Bu emanetlerimizi 14 günlük zorlu ve emek isteyen bir yolculuktan sonra Çanakkale toprağıyla buluşturacak ekibimize tüm hemşehrilerimiz adına hayırlı yolculuklar diliyor ve teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


Yayın Tarihi: 03/03/2018