Başkan Genç; ”Alpagu’yu Bugüne Güncellemeliyiz”


Başkan Genç;  ”Alpagu’yu Bugüne Güncellemeliyiz”

Dünya Alpagu Uluslararası Turnuvası Canik Belediyesi’nin ev sahipliğiyle Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi’nde yapılıyor. Turnuvaya ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç,” Doğamızda bulunan ve kökleri binlerce yıl öteye dayanan Alpagu dövüş sanatını canlandıran, bugüne taşıyan federasyonu tebrik ediyorum” dedi.

Canik Belediyesi olarak yerel ,ulusal ve uluslararası alanda spora destek vermeye devam ediyor. Sporda yaptıkları tesisleşme, alt yapı çalışmaları ve aldıkları dereceler ile adından söz ettiren Canik Belediyesi uluslararası turnuvalara da ev sahipliği yapıyor. 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarında bünyesindeki tesislerde başarıyla ev sahipliği yapan Canik Belediyesi şimdi de ,12 ülkeden 200 sporcunun katıldığı 25-26 Ağustos tarihlerindeki Dünya Alpagu Uluslararası Turnuvaya ev sahipliği yapıyor.

ALPAGU’YU BUGÜNE GÜNCELLEMELİYİZ

Alpagu’nun Türklerin doğasında bulunan mücadele ruhunu en iyi ve doğal şekilde yansıtan dövüş sanatı olduğunu ifade eden Başkan Genç,” Alpagu maalesef ki unutulmaya yüz tutmuş bir spor dalımız. Özümüzde ve doğamızda olan, Türklerin mücadele ruhunu en iyi yansıtan bu spor dalı yeniden canlanıyor. Bu anlamda Alpagu Kültür ve Sporları Federasyonunu tebrik ediyorum. Biz Türkler, Müslümanlar olarak o kadar güzel ve köklü bir medeniyete sahibiz ki. İşte Selçuklu ve Osmanlı’nın medeniyeti, değerleri, eserleri, hatta dövüş sanatı bile hala güncelliğini koruyor. Aslında bize düşen, medeniyetimizin ve özümüzde bulunan eğitim, kültür, sanat, spor, şehirleşme, ticaret toplumun her alanını ilgilendiren bu meseleleri bugüne yani 21. Yüzyıla, 3. Bin yıla göre uyarlamalıyız. Gençlerimizi tüm bu değerlerimize, özümüze göre yetiştirmeliyiz “dedi.

FEDERASYONDAN BAŞKAN GENÇ’E ÖZEL TEŞEKKÜR

Alpagu Göktürkçeden gelen bir terim ve anlamının ‘düşmana tek başına saldıran cesur asker’ olduğunu belirten Alpagu Kültür ve Sporları Federasyonu Başkanı Osman Yücel,” Alpagu kelimesinin içerisinde ‘ Adalet, Liyakat, Performans, Akılcı, Güçlü, Uyumlu’ ifadeleri yatar. Alpagu bu milletin özünden gelen bir spor dalıdır. 2016 yılında yine Canik Belediyesi’nin destekleriyle Alpagu Kültür ve Sporları Federasyonumuzun milli takım seçmelerini burada yani Canik Belediyesi Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirmiştik. Bu yıl ise şampiyonayı Canik’te gerçekleştiriyoruz.. Tarihi Türk spor oyunlarımıza verdiği destekten dolayı Canik Belediye Başkanımız Osman Genç beye teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından verdiği destekten dolayı Alpagu Kültür ve Sporları Federasyonu Başkanı Osman Yücel, Canik Belediye Başkanı Osman Genç’e teşekkür plaketi verdi.


Yayın Tarihi: 26/08/2017