İlkadım’da Spor Coşkusu


İlkadım’da Spor Coşkusu

İlkadımlı Genç Sporcular Gurur kaynağı

İlkadım Belediyesi Tarafından düzenlenen 2017 Spor Yatırımları Ödül Töreni” coşkuyla gerçekleştirildi.

İlkadım Belediyesi Derebahçe Sosyal Tesislerinde düzenlenen törende, farklı branşlarda derece yapmış 150 sporcuya ödülleri takdim edildi. Ödül Törenine Samsun Valisi Osman Kaymak, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Güral Karayılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Necmettin Aygün, İller Bankası İl Müdürü Osman Nuri Başaran, İlçe Milli Eğitim Müdürü Selim Kurtoğlu, BENBİR-SEN Samsun Şube Başkanı Nurettin Seven, HAK-İŞ Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun, Samsun İli Muhtarlar derneği Başkanı Mustafa Öztürk, ASKF Başkanı Şenel Aydın, Belediye Meclis Üyeleri, STK Temsilcileri, İlkadım Muhtarları ve Sporcular ile Aileleri katıldı.

İLKADIM SPORDA DA ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR

Açılışta yaptığı konuşma ile gençlere teşekkür eden İlkadım belediye Başkanı Erdoğan Tok, her zaman sporun ve sporcunun yanında olmaya devam edeceğini vurgularken;  “İlkadım Belediye Başkanlığım dönemimde 2007 yılında hizmete açtığımız Mete Adanır Spor Salonumuzda ve yine geçen yıl hizmete açtığımız şuan programı icra ettiğimiz bu tesisimizde 17 farklı branşta 8.790 gencimiz spor ile buluşuyor.. Ayrıca 2 bine yakın hanım kardeşimiz bu iki tesisimizde ve diğer kültür merkezlerimizde step, aerobik, fitnes gibi imkânlardan faydalanarak sosyal faaliyetlerde bulunuyor”

“SPORA YATIRIM GELECEĞE YATIRIMDIR”

“Her yaştan insanımızı sporla buluşturuyor ve sağlıklı yaşam konusunda faaliyetler de bulunmaya devam ediyoruz. Tüm bunlarla birlikte “Gelecek İçin Minik Adım Spor İçin İlkadım”, “İlkadım Sizden Fırsatlar Bizden”, “Sağlık İçin Spor, Spor İçin İlkadım”, isimli projelerimizle anaokulu çağındaki çocuklarımızdan lise çağındaki gençlerimize kadar binlerce evladımızı sporla, spor salonlarıyla buluşturuyor, başarılı sporcularımızı eğitim bursu desteğimizle, özel desteklerimizle geleceğe hazırlıyoruz. Yine ilçemizdeki amatör spor kulüplerine ve okul spor kulüplerine onlarla rekabete girmeden onların ayakta kalmasını sağlayarak spor malzemesi yardımı gibi çeşitli yardımlar da bulunuyoruz. Bu manada tesislerimizin kapısı tüm amatör spor kulüplerimizin istifadesine açıktır. Bu şekliyle Gençlik ve Spor Bakanlığımızın ve Milli Eğitim Bakanlığımızın katkılarıyla 2017 yılı için 4 Milyon Türk Lirası spor yatırımı yapmış olduk. Biliyoruz ki spora yaptığımız yatırımlar geleceğe yatırım anlamına geliyor. Bölgemizde çok yoğun bir şekilde genç nüfus bulunmakta. Bu gençlerimizi işsizliğin, eğitimsizliğin kıskacından kurtarmak için bölgemizdeki spor yatırımlarımız ve gençliğimize yönelik yatırımlarımız fazlasıyla önem arz ediyor. Bu noktada bir kez daha bir önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanımıza çok çok teşekkür ediyoruz. Zira Bakanımızın destekleri İlkadım ilçemiz gençlik ve spor yatırımları noktasında altın dönemini yaşadı. “İş Bilenin Kılıç Kuşananındır” dedik ve göreve gelir gelmez Belediyemizin şantiye alanını Bakanlığa devrederek Türkiye’nin en büyük Gençlik Merkezinin ilçemizde yapılmasını sağladık. Gerçekten de yılda 4 bin gencimizin istifade ettiği muazzam bir eser ortaya çıktı. Yine aynı şekilde ilçemize 10 tane halı saha, semt spor sahası ve okul spor alanları kazandırdık. Yine İnşallah Samsun Anadolu Lisesi Bahçesine tüm Samsunumuza hitap edecek büyük bir kapalı spor salonu kazandırma gayretimiz devam ediyor.” dedi.

BAŞKAN TOK; “ÜLKEMİZİN BAYRAĞINI GURULA DALGALANDIRDIK”

Derebahçe Sosyal Tesislerimiz bu akşam çok güzel bir programa ev sahipliği ve tanıklık edecek diyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok;  Şehrimizde yapılan olimpiyatlarda işitme engelliler dünya birincisi olan, Avrupa birincisi, Avrupa ikincisi, Avrupa üçüncüsü olan, Türkiye birincisi olan, balkan birincisi, ikincisi, üçüncüsü olan ve uluslararası turnuvalarda dereceler yapan sporcularımızı ödüllendireceğiz. Bu gurur tablosunu hep birlikte yaşayacağız. Bu gençlerimiz katıldıkları turnuvalarda ülkemizin bayrağını gururla dalgalandırdılar ve milletimizin gücünü tüm dünyaya gösterdiler. Bu gençlerimizle ne kadar gurur duysak azdır. Bu gençlerimiz için yapılan her yatırım geleceğimizin sağlam temeller üzerinde şekillenmesini sağlar. İnsana yapılan yatırım memleketimiz için milletimiz için ülkemiz için yapılabilecek olan en önemli yatırımlardandır. Bizler spora gönül veren siz değerli hemşerilerimizin velilerimizin destekleriyle yatırımlarımıza hizmetlerimize devam edeceğiz inşallah. Tekrar 2017 yılı spor yatırımları ödül törenimize teşriflerinden dolayı bizleri mutlu eden saygıdeğer valimize ve çok değerli katılımcılarımıza, sporcularımıza ve sporcu velilerimize çok teşekkür ediyor hepinizi sevgi saygı hürmet ve muhabbetle selamlıyorum” şeklinde konuştu.

VALİ OSMAN KAYMAK’TAN BAŞKAN TOK’A TEBRİK

lkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’un açılış konuşmasının ardından yaptığı konuşmada Samsun’un spor altyapısı açısından Türkiye’de ilk üç sırada yer aldığını dile getiren Vali Osman Kaymak; “145’e yakın spor tesisimiz var. Lisanslı sporcu sayımız 43 bin civarında. Sporun insanlarımızı birleştiren, gençlerimizin sağlıklı olmasını sağlayan çok önemli bir uğraş olduğunu biliyoruz. Gerek Gençlik ve Spor Bakanlığımız, gerek Büyükşehir Belediyemiz, gerekse de ilçe belediyelerimiz bu konularda çok ciddi çalışmalar yapıyorlar. Uyuşturucuyla ve madde bağımlılığıyla mücadelede de spor çok önemli bir aktivite. Onun için her ailenin çocuğunu öğrencilik yıllarında bir spor ve müzik alışkanlığına yönlendirmesini çok önemsiyoruz. İlimizde spor için çok güzel bir ortam var. İlkadım İlçemizde ise spor yatırımlarının böylesi başarılar getirdiğini gurula görüyoruz. Bu başarılarından, gençlere ve spora verdiği değerden dolayı İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’u tebrik ediyorum” diye konuştu.


Yayın Tarihi: 22/12/2017