Futbolda 4 Takımımız Avrupa'da Yoluna Devam Ediyor


Futbolda 4 Takımımız Avrupa'da Yoluna Devam Ediyor

Fenerbahçe, Trabzonspor, Medipol Başakşehir ve Demir Grup Sivasspor Avrupa'da yoluna devam ediyor.

Fenerbahçe ve Trabzonspor UEFA Avrupa Liginde, Medipol Başakşehir ve Demir Grup Sivasspor UEFA Konferans Liginde 6. Maçlarını tamamladılar.

Fenerbahçe, Trabzonspor, Medipol Başakşehir maçlarını galibiyetle Demir Grup Sivasspor ise beraberlikle tamamladılar.

 Fenerbahçe, UEFA Avrupa Liginde, Trabzonspor, Medipol Başakşehir ve Demir Grup Sivasspor UEFA Konferans Liginde yollarına devam edecekler.

Dinamo Kiev 0-2 Fenerbahçe

Temsilcimiz Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi B Grubu son maçında karşılaştığı Ukrayna ekibi Dinamo Kiev'i 2-0 mağlup ederek grubunu lider bitirdi ve doğrudan son 16 turuna yükseldi.

Polonya'nın Krakov kentindeki Cracovia Stadyumu'nda oynanan maçta, Fenerbahçe'nin gollerini 23. dakikada Arda Güler ve 45+2. dakikada Willian Arao attı. Dinamo Kiev'den Zabarnyi 68. dakikada kırmızı kart gördü. 

Sarı-lacivertli temsilcimizin UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu'ndaki rakibi, İsviçre'nin Nyon kentinde 24 Şubat 2023 Cuma günü TSİ 15.00'te gerçekleştirilecek olan kura çekiminin ardından belli olacak.

Trabzonspor 1-0 Ferencváros

Temsilcimiz Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi H Grubu son maçında karşılaştığı Macaristan ekibi Ferencváros'u sahasında 1-0 mağlup ederek grubunu üçüncü sırada bitirdi. Bordo-mavili takım yoluna UEFA Avrupa Konferans Ligi Play-off Turu'ndan devam edecek.

Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde oynanan maçta, Trabzonspor'un golünü 7. dakikada Anastasios Bakasetas attı.

UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 Turu'nda yer almak için play-off oynayacak olan Bordo-mavili temsilcimizin bu turdaki rakibi, İsviçre'nin Nyon kentinde 7 Kasım Pazartesi günü TSİ 16.00'da gerçekleştirilecek olan kura çekiminin ardından belli olacak.

Medipol Başakşehir 3-1 Hearts

Temsilcimiz Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Konferans Ligi A Grubu son maçında karşılaştığı İskoçya ekibi Hearts'ı sahasında 3-1 mağlup ederek grubunu lider bitirdi ve doğrudan son 16 turuna yükseldi.

Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda oynanan maçta, Medipol Başakşehir'in gollerini 4. dakikada Youssouf Ndayishimiye, 33. dakikada Serdar Gürler ve 64. dakikada Berkay Özcan attı. Hearts'ın golünü ise 90. dakikada Nathaniel Atkinson kaydetti.

Turuncu-lacivertli temsilcimizin UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 Turu'ndaki rakibi, İsviçre'nin Nyon kentinde 24 Şubat 2023 Cuma günü TSİ 16.00'da gerçekleştirilecek olan kura çekiminin ardından belli olacak

Slavia Prag 1-1 Demir Grup Sivasspor

Temsilcimiz Demir Grup Sivasspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi G Grubu son maçında karşılaştığı Çekya ekibi Slavia Prag ile deplasmanda 1-1 berabere kalarak grubunu lider bitirdi ve doğrudan son 16 turuna yükseldi.

Eden Arena'da oynanan maçta, Demir Grup Sivasspor'un golünü 28. dakikada penaltıdan Gradel attı. Slavia Prag'ın golünü ise 65. dakikada kendi kalesine Dimitris Goutas kaydetti.  

Kırmızı-beyazlı temsilcimizin UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 Turu'ndaki rakibi, İsviçre'nin Nyon kentinde 24 Şubat 2023 Cuma günü TSİ 16.00'da gerçekleştirilecek olan kura çekiminin ardından belli olacak.


Yayın Tarihi: 04/11/2022 - 12:41