İlkadım'da Doğa Harikası Bir Merkez


İlkadım'da Doğa Harikası Bir Merkez

“Ahşap Yürüyüş Yolu”nun gece ve gündüz her vakitte ayrı bir güzelliği var

İlkadım Belediyesi tarafından çalışmaları hızla devam eden 'Ahşap Yürüyüş Yolu' özelliği bakımından deniz ve şehir manzarasının keyifle izlenebileceği bir seyir terası,  dinlenme alanlarında okurların keyifle kitap okuyabilecekleri kütüphane, çevre düzenlemesi, ağaçlandırma ve ışıklandırma çalışmalarıyla  fotoğraf  tutkunlarının  tercih edeceği yeni çekim merkezi olacak.

Samsun'da doğa ve manzara tutkunlarının buluşma noktası olacak olan İlkadım Belediyesi Ahşap Yürüyüş Yolu Projesi'nin tamamlanmasına sayılı günler kaldı.

ENGELLİLERDE FAYDALANABİLECEK

Baruthane mahallesinde vatandaşların talepleri doğrultusunda projelendirilerek yapımına başlanan ahşap yürüyüş yolunda gün be gün çalışmaları takip eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Yaklaşık 4 ay önce yapımına başlanan projenin  tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Başkan Tok, Doğal alanın korunup yeşilin muhafaza edildiği, ışıklandırma çalışmalarının yapıldığı, tamamen ahşap malzemelerden yapılan yürüyüş yolunu engellilerin de  rahatlıkla kullanabileceğini ifade etti.

SEYİR, DİNLENME VE OKUMA ALANLARIYLA DÖR DÖRTLÜK PROJE

Baruthane mahallesinde yapılan ahşap yürüyüş yolunun tamamlanması için çalışmaların hızla devam ettiğini ve son rötuşları yaptıklarını ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Doğa ile bir bütün  halinde projelendirilen aydınlatma direkleri dahil tamamen ahşap malzemelerden dizayn ettiğimiz yürüyüş yolumuzun kısa süre sonra açılışını gerçekleştirmeyi düşünüyoruz.  Bölge halkının ulaşım problemini çözmenin yanında çevreye uygun bir şekilde  doğal yapının korunarak  ahçap malzemeler kullandığımız seyir, dinlenme ve okuma alanlarıyla komplike bir alan haline getirdiğimiz ahşap yürüyüş yolu fotoğraf tutkunlarının kullabileceği doğal bir stüdyo ve çekim merkezi olacak.  Her projemizde olduğu gibi bu çalışmamazın üzerinde en ince ayrıntıya önem verdik. Titizlikle üzerinde durduğumuz ve sonuna geldiğimiz projemiz halkımız için ilçemiz için şehrimiz için hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

DOĞAL GEÇİŞ GÜZERGAHI

Ihlamur Caddesi üzerinden Baruthane Mahallesi'ne geçiş güzergahı olarak kullanılacak ahşap yürüyüş yolu; doğal yapısının muhafaza edilerek ağaçlandırma çalışmalarıyla  deniz ve şehir manzarasının keyifle izlenebileceği bir seyir terası,  dinlenme alanlarında okurların keyifle kitap okuyabilecekleri kütüphane, yapılan çevre düzenlemesi, ağaçlandırma ve ışıklandırma çalışmalarıyla  fotoğraf tutkunlarının  tercih edeceği yeni çekim merkezi olacak. Yeşil ile mavinin birbirini tamamladığı ahşap yürüyüş yolu, doğa ve manzara tutkunlarının buluşma noktası olacak.


Yayın Tarihi: 20/03/2016

Diğer Resimler

İlkadım'da Doğa Harikası Bir Merkez
İlkadım'da Doğa Harikası Bir Merkez
İlkadım'da Doğa Harikası Bir Merkez