İlkadım’da Anadolu’dan Ezgiler Alkış Aldı


İlkadım’da Anadolu’dan Ezgiler Alkış Aldı

İlkadım Belediyesi THM Çocuk ve Gençlik Korosu, düzenlediği konserle ilk adımlılara Anadolu’nun farklı yörelerine ait türkülerle türkü severlerden bol alkış aldı.

İlkadım Belediyesi THM Çocuk ve Gençlik Korosu, Atatürk Kültür Merkezi'nde muhteşem bir konser verdi.Türk Halk Müziği'nin sevilen eserlerin icra edildiği konser büyük beğeni topladı.Şef Ali Rıza Gündoğdu yönetiminde 50 kişiden oluşan koro da miniklerin göstermiş olduğu performans büyüklere taş çıkarttı. Türkü severlere unutulmaz bir gece yaşatan konser iki bölüm halinde gerçekleşti. Solo ve koro halinde yaklaşık iki saat süren konserde çocuklar,farklı yörelere ait 19 eseri icra etti.Koro Türk Halk Müziği'nin Karadeniz’den İç Anadolu’ya, Güneydoğu Anadolu’dan Ege’ye Anadolu'nun en güzel ezgilerini başarıyla seslendirdi.

ŞEHRİMİZE KÜLTÜR VE SANAT ADINA BÜYÜK KATKI SAĞLIYORUZ

Konserin ikinci bölümünde sahne alan konuk sanatçı Salih Gündoğdu'nun bağlaması eşliğinde söylediği türkülere katılımcılara alkışlarla tempo tuttu.Dinleyenlerden tam not alan konserin sonunda İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Şerif Mırık,''Öncelikle bu güzel seslerin yetişmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum.Türküyü sevmek Türk'ü sevmek demektir. Türk Halk Müziği'nin önemli ozanlarından ve sinema oyuncusu Yıldıray Çınar,Orhan Gencebay gibi şahsiyetleri sanat camiasına katan şehrimiz şimdi ise Salih Gündoğdu gibi mükemmel sesi müzik severlere kazandırdı. Bu manada çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklerle  şehrimizde  kültür ve sanat yaşamına belediye olarak büyük katkı sağlıyoruz'' dedi.

Konserin Sonunda Koro Şefi Ali Rıza Gündoğdu,ve konuk sanatçı Salih Gündoğdu'ya plaket ve çiçek takdimini İlkadım Belediye Başkan Yardımcısı Şerif Mırık,Koro solistlerinin en küçüğü Nurteren Gülşen'e İlkadım Halk Eğitim Merkezi Müdürü Murat Yalçınkaya,Koro büyüklerine ise İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Kadir Ekici çiçek takdimi ile konser son buldu.


Yayın Tarihi: 12/06/2019