İlkadım'da 6. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması'nın Protokolü İmzalandı


İlkadım'da 6. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması'nın Protokolü İmzalandı

İlkadım Belediyesi ile Samsun Yıldız Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü arasında Uluslararası çapta organize edilen 6'ınci Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması’nın Samsun ayağı için protokol imzalandı.

Uluslararası çapta düzenlenen “6. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmasının Samsun ayağının organize edilmesi için İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ve Samsun Yıldız Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Orhan Büyük ve Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımıyla İlkadım Hizmet Binası Başkanlık Makamında imza töreni gerçekleştirildi.

“Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz”

Samsun’un bütün ilçelerinde ve okullarında tanıtımı yapılan Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmalarının 6'ncısı, “Kur'an ve Sünnet Bütünlüğü” konulu ve “Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz” temasıyla 3 dil ve 11 ayrı kategoride düzenlenecek 6. Ufka Yolculuk Kültür Yarışması'nın 13 Kasım 2017 tarihinde başlayan kayıtları, 04 Mart 2018 tarihine kadar devam edecek.

Engelliler ve mahkûmların katılabildiği yarışma 11 (onbir) farklı kategoride yapılacak. A, B, C, D, E, F ve I Kategorileri Türkçe dilinde, G, H ve K kategorileri Arapça dilinde, J Kategorisi ise İngilizce dilinde olacak. Her kategori sorularının ayrı hazırlanacağı yarışma; A Kategorisi (10 yaş altı), B Kategorisi (10-14 yaş), C Kategorisi (14-19 yaş), D Kategorisi (19-30 yaş), E Kategorisi (30 yaş üstü), F Kategorisi/İhtisas Kategorisi (Resmi veya fahri din görevlileri),  (imamlar, müezzinler, Kur’an kursu hocaları, vaizler vs.), G Kategorisi (Arapça 18 yaş altı), H Kategorisi (Arapça 18 yaş üstü), I Kategorisi (Türkçe online),  J Kategorisi (İngilizce online), K Kategorisi (Arapça online) olmak üzere 7'den 70'ine 8 milyar insanlığın istifadesine sunulacak.

“Başvurular İnternetten Yapılacak”

“Başvurular İnternetten, Yazılı Sınav 8 Nisan 2018'de”. www.ufkayolculuk.com internet sitesinden ücretsiz başvuruların yapıldığı yarışmanın yazılı sınavı 8 Nisan 2018 tarihinde yapılacak.

Dünyanın Her Noktasından Online Sınav Heyecanı

Yarışmaya sınıflardan bağımsız olarak www.ufkayolculuk.com sitesi üzerinden I (Türkçe online) Kategorisinde 8 Nisan 2018 saat: 10.15'de (TSİ), J (İngilizce online) ve K (Arapça online) Kategorilerinde 15 Nisan 2018 saat: 11.00 ve 18.00'de (UTC) yapılacak.

“Kazananlar İsterse Umre'ye, İsterse Dost Ülkeye Gidecek”

Yarışmanın A, B, C, D, E, F, G, H kategorilerinde birinci olanlar 2 Umre Seyahati + 2 bin 500 lira veya 2 Dosta Yolculuk + 2 bin 500 lira, ikinci olanlar 2 Umre Seyahati + bin 500 lira veya 2 Dosta Yolculuk + bin 500 lira, üçüncü olanlar 2 Umre Seyahati + 500 lira veya 2 Dosta Yolculuk + 500 lira ödüllerine hak kazanacak.

Bu kategorilerde 4. - 10. olanlara ve I, J, K kategorilerinde ilk üçe girenler ise tablet bilgisayar ödüllerini kazanacak. Samsun ilinde genelinde dereceye girenlere (A, B, C, D, E, G ve H kategorilerinde 1.lere 1000 TL, 2.lere 750 TL, 3.lere 500 TL 4-5.lere Çeyrek Altın 6-10.lara Gram Altın olarak ödülleri dağıtılacak.

Başkan Tok; “İnsanların Hayatına Yön veren Yarışma”

“Kur'an ve Sünnet Bütünlüğü” konusu ile Kur’an ve Sünnet ’in ayrılmaz bir bütün olduğunu anlamak, Kur’an-ı Kerim’i daha iyi anlayıp yaşamak tüm dünya Müslümanları için önemli olduğunu ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, " İnsanın hayatını şekillendirmesinde Kur'an ve Sünnet çok  önemli bir kaynaktır. Bu yıl 6’ıncısı organize edilecek olan Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması ile toplumun her kesimini Allah’ın son mesajı ile buluşturacağız. Gayemiz, Kur’an’ı anlayarak okuma konusunda farkındalık ve kamuoyu oluşturmanın yanında okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine, insanlarımızın sahih kaynaklarla buluşmasına bir nebze de olsa katkı sağlamak olacaktır." diye konuştu.


Yayın Tarihi: 21/02/2018