Cumhuriyet Meydanında 10 bin kişilik Dev İftar


Cumhuriyet Meydanında 10 bin kişilik Dev İftar

 İlkadım Belediyesi tarafından Samsun Cumhuriyet Meydanında yaklaşık 10 bin kişiye iftar verildi.

İlkadım Belediyesi tarafından her yıl Ramazan ayında düzenlenen geleneksel Komşu İftarları programının bu akşamki adresi Cumhuriyet Meydanı oldu. Düzenlenen iftar programına Samsun halkı yoğun katılım sağladı. Yaklaşık 10 bin kişinin meydanı doldurduğu programda Gurup Gülistan tarafından ilahiler seslendirildi. Daha sonra ise Ankara Hacı Bayram-ı Veli Camii İmam Hatibi Dünya Kur’an-ı Kerim Okuma Birincisi Ahmet Karalı, muhteşem sesiyle katılımcılara Kur’an-ı Kerim ziyafeti verdi.

Kardeşlik ve Pişmanlık Temalı Sohbet

Okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından İlahiyatçı -Yazar Ömer Döngeloğlu vatandaşlarla kardeşlik ve pişmanlık temalı sohbet gerçekleştirdi.

 "Bu aziz millet bu ihaneti asla unutmayacak"

FETÖ ihanet çetesi tarafından alçak darbe girişimini lanetleyen İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, " Milletin adamı ve hizmetkarı olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a suikast yaparak devleti yıkmaya çalışanların bu milletin ve devletin ekmeğini yiyenlerin alçak ihanetidir. Bu millet bu ihaneti asla unutmayacak." dedi.

Döngeloğlu: “ ‘Allah belasını versin’ diye anılacaklar”

Döngeloğlu, Katar’a karşı alınan tavra dikkat çekerek, “Yıllar sonra bugünler konuşulacak. Amerikan Başkanı geldiğinden 10 gün sonra bütün İslam ülkelerini güçleriyle, paralarıyla korkutup ambargo kararı aldıkları bu olaylar, yüz yıl sonra ‘Allah belasını versin onların’ diye anılacak” dedi.

Tok: “İlkadım altın çağını yaşıyor”

İftarın ardından konuşma yapan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ise, “Ramazan ayını huzurlu bir şekilde geçirip akabinde Kadir Gecesi’ne ve Ramazan Bayramı’na yine huzurlu bir şekilde ulaşmamızı Cenab-ı Allah bizlere nasip etsin. İlkadım Belediyesi olarak her akşam bir mahalledeyiz. Bugün ise Cumhuriyet Meydanı’ndayız. Bu programlar güzel oluyor. Komşuları bir araya getiriyoruz. Akrabaları bir araya getiriyoruz. Maalesef son zamanlarda akrabalık ve komşuluk ilişkilerinin azaldığı bir süreçten geçiyoruz. Bunu pekiştirme adına bu Komşu İftarları sofrasını kurduk ve geleneksel hale getirdik. Bu yıl komşu iftarları programının 4’üncüsünü yapıyoruz. Yani Ramazan’ı ruhuna uygun bir şekilde İlkadım da yaşamaya çalışıyoruz. İlkadım gerçekten son zamanlarda altın çağını yaşıyor. Birçok dev projeye imza atmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Teravih öncesi Kışla Camiinde muhteşem bir Kur’an ziyafeti veren Hacı Bayram-ı Veli Camii Baş İmam Hatibi Ahmet Karalı ve Kuran-ı Kerim Güzel Okuma Türkiye Birincisi Mustafa Özyılmaz program sonunda İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ile sohbet ettiler.


Yayın Tarihi: 08/06/2017