İlkadım Okullarından Büyük Başarı


İlkadım Okullarından Büyük Başarı

TÜBİTAK 2204 Lise Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye Finalleri aşaması sonuçlandı. İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Fikir Atölyesi koordinesinde ilçe okullarından başvuruda bulunulan projelerden 4’ü Türkiye finallerinde derece aldı.

Lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı'nca düzenlenen TÜBİTAK 2204 A Projesi’inde derece alan okullar, Samsun’a da gururu yaşattı.

Bu yıl COVID-19 salgını sebebiyle alınan tedbirler kapsamında bölge sergisi değerlendirmeleri çevrim içi ortamda yapılmış ve İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okulların öğrencileri, 5 birincilik, 1 ikincilik, 1 üçüncülük elde etmişti.

Yine pandemi nedeniyle çevirim içi olarak düzenlenen Türkiye Finallerinde de aynı gurur yaşandı. İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Fikir Atölyesi’nce koordine edilen 5 projenin 4’ü kendi dallarında Türkiye 2’inciliği elde etti.

Emine-Ahmet Yeni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Nur Betül BİTON ve Dilara YÜRÜKCÜ danışman öğretmenleri Nilgün BAŞ ile Sosyoloji alanında, Sosyal Medyadaki Filtreli görüntülerin Liseli Gençlerin Beden Algısı Üzerine Etkisi isimli çalışmalarıyla Türkiye 2’incisi oldular. Samsun Final Akademi Fen Lisesi öğrencilerinden Yaren GİZLENCİ ve Kağan ERDOĞMUŞ danışman öğretmenleri Esra ŞAHİN eşliğinde, Yenilenebilir Enerji Kaynağı olarak çay artığını kullandıkları projeleri ile Türkiye 2’incisi oldular.  Samsun Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri Umur Tuğrul ÖZBEK ve Melis Deniz ŞAHİN danışman öğretmenleri Mehmet KÖSEOĞLU ile Tarih alanında 19 Mayıs Karadeniz Fuarı adlı proje ile Türkiye finalinde büyük başarı göstererek Türkiye 2’inciliği elde ettiler. Yine Emine-Ahmet Yeni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Feyza Nur ARMUTÇU ve Hilal Sude YEREBAKAN danışman öğretmenleri Bülent KÖKSAL ile Türk Dili ve Edebiyatı alanında Söz Sanatlarının, Tanpınar'ın İmgeleri Perspektifinde, Web2.0 Araçları Kullanılarak Öğrencilerin Kendi Ürettikleri Metinler Üzerinden Öğretimi adlı proje ile Türkiye 2’incisi olarak büyük başarı elde ettiler.

HİÇBİR BAŞARI TESADÜF DEĞİLDİR!

Ayrı alanlarda gelen 4 Türkiye ikinciliği ile ilgili konuşan İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, 2020/2021 Eğitim Öğretim döneminde müdürlüğün özel büro bünyesinde kurulan “Fikir Atölyesi’nin başarılarından bahsederek,  öğretim yılı boyunca her açıklanan proje, yarışma vb. etkinliklerde Fikir Atölyesi’nin kendisini göstermeye devam ettiğini söyledi.

Önce Erasmus projelerinde, ardından TÜBİTAK projelerinde başarı üstüne başarı elde eden İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Fikir Atölyesi’nin kendilerine gurur yaşattığını söyleyen Akmeşe, sözlerine şöyle devam etti: “115 proje başvurusu ile katıldığımız bu yarışmada, bölge finaline kalan 25 projemizin ardından, TÜBİTAK Samsun Bölge Finalinde 5 birincilik, 1 ikincilik, 1 üçüncülük elde etmiştik. Ardından düzenlenen Türkiye Finallerinde ilçemize toplamda 4 derece getirerek bu zorlu süreci taçlandırdık. Artık Samsun´da TÜBİTAK finallerinde konuşulan tek ilçe var, o da İlkadım. Bu, bizler için tarif edilemez bir gurur. Hiçbir başarının tesadüf olmadığını bugün bizlere bir kez daha gösteren, bizlere bu gururu yaşatan öğrencilerimize; bu güzel tabloda büyük emekleri olan danışman öğretmenlerimize teşekkürü bir borç biliyorum. Yarışma sonunda verilen ödüller, bu sürecin “amacı” değil, gençlerimizi bilimsel çalışma yapmaya motive eden bir araçtır. En önemli ödül, hiç şüphesiz öğrenci ve danışman öğretmenlerimizin proje sürecinde elde etmiş oldukları kazanımlardır. Türkiye Finallerinde gösterdikleri büyük başarı için öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve kurum yöneticilerimizi tebrik ediyor, ilçemizi ve okullarını orada en güzel şekilde temsil ettikleri için gurur duyuyorum”


Yayın Tarihi: 10/06/2021