Atatürk’ün Giysileri Samsun’da


Atatürk’ün Giysileri Samsun’da

Ankara Olgunlaşma Enstitüsü tarafından, Atatürk’ün giysilerinden esinlenerek hazırlanan “Atatürk’ümüz, Cumhuriyetimiz, Kadınlarımız” koleksiyonu Piazza’da düzenlenen defile ile sergilendi. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Milli Mücadele’yi başlatmak için 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a ayak basmalarının 100’üncü yılı etkinlikleri kapsamında, Samsun Piazza  Alışveriş ve Yaşam Merkezi, duygu dolu, anlamlı bir defileye ev sahipliği yaptı.

Ankara Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan “Atatürk’ümüz, Cumhuriyetimiz, Kadınlarımız” koleksiyonu, Samsun Maarif Koleji ve Samsun Anadolu Lisesi Mezunları Derneği sponsorluğunda, Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’inde düzenlenen defilede  sergilendi. 

Atatürk’ün askeri ve sivil yaşamında giydiği kıyafetlerden esinlenerek hazırlanan, kadın giyimine uyarlanmış 50 parçalık koleksiyondan oluşan defile Samsunlular tarafından ilgi ve coşkuyla izlendi. 

“Atatürk’ümüz, Cumhuriyetimiz, Kadınlarımız” koleksiyonu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün öğrencilik yıllarından, başlayarak hafızalara kazınan en canlı enstantaneleri ve Türk Ulusunun özgürlüğe giden yolda verdiği büyük savaşı anlatan şiirsel öykü eşliğinde sunuldu. 

Atatürk’ün Harp Okulu yıllarından itibaren giydiği üniformalar ile başlayan defile, şapka ve kıyafet devrimini simgeleyen sivil kıyafetlerle devam etti. Atatürk’ün hafızalarda yer etmiş hareketlerinin ve harmandalı oynayışının mankenler tarafından canlandırılması izleyicilerden büyük alkış topladı. 

Defile, mankenlerin ve Piazza ziyaretçilerinin 10. Yıl Marşı’nı söylemesiyle son buldu.


Yayın Tarihi: 16/05/2019