Türkiye Maarif Vakfı ile SAMÜ Arasında Protokol İmzalandı


Türkiye Maarif Vakfı ile SAMÜ Arasında Protokol İmzalandı

Samsun Üniversitesi(SAMÜ) ile Türkiye Maarif Vakfı arasında eğitim, araştırma, akademik çalışma, raporlama ve kültürel alanlarda iş birliği sağlanması amacıyla “Akademik, İş Birliği ve Tanıtım Protokolü” imzalandı.

Protokol Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün ve Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın tarafından imzalandı.
İmzalanan protokolle birlikte Türkiye’nin eğitim alanındaki yeni kültürel diplomasi hamlesi olan ve yurt içi ve yurt dışında yürütülecek tanıtım, eğitim, araştırma, bilgi-belge paylaşımı, müfredat materyal temini gibi konularda katkı sağlanması amacıyla iş birliğine varıldı.

Protokol imzalanması sonrası açıklamalarda bulunan Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Samsun Üniversitesinin dünyanın dört bir yanından öğrenci çekme potansiyeline sahip ve yeni kurulan bir üniversite olmanın tüm avantajlarını üzerinde taşımakta olduğunu belirtti. Türkiye Maarif Vakfı ile imzalanan bu anlaşma ile birlikte Samsun Üniversitesinin bir dünya üniversitesi olma yolunda attığı emin adımlara önemli katkılarının olacağını ifade etti. Uluslararası eğitim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde Türkçe öğretiminin yurtdışında tanıtımının yaygınlaştırılması, Türkiye ve Türk kültürünün tanıtılması kapsamında profesyonel anlamda desteklerinin olacağını belirtti.


Yayın Tarihi: 17/12/2019