İlkadım Belediyesi’nden Emniyet Şehitlerine Vefa


İlkadım Belediyesi’nden Emniyet Şehitlerine Vefa

İlkadım Belediyesi, Derebahçe Çocuk Trafik Eğitim Parkında fidan dikme etkinliği düzenledi. Düzenlenen etkinlikte pistte bulunan alanlara yeni ağaçlar ekilerek bu ağaçlara son zamanlarda şehit olan Samsunlu polislerin adı verildi.

Çocuk Trafik Eğitim Parkında düzenlenen etkinliğe saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan  EMŞAV Karadeniz Bölge Temsilcisi Bilal Erim;” Her fidanın bir can, bu topraklar için can veren her şehidin ise birer kahraman olduğunu  ifade etti. Dernek yönetimim ve şahsım adına bu etkinliği düzenleyen İlkadım Belediye Başkanımız Sn. Necattin Demirtaş’a sonsuz teşekkür ediyorum. Vatan toprakları için can vermiş tüm şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatmak amacıyla bu etkinlik vesilesi ile Tüm şehitlerimizi bir kez daha saygı ile anıyor, Allah'tan rahmet diliyorum." ifadesini kullandı.

“Biz şehitlerimizi 1 fidanla yaşatacağız”

Şehit ve şehit ailelerinin İlkadım Belediyesi için her şeyden daha önemli olduğunu vurgulayan İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Şerif Mırık ;“Bu pandemi sürecinde 2 yiğidimizi şehit verdik. Bu hassasiyetin ve önemini fark ettirmek adına  Belediye olarak çözüm merkezimizde şehit ailelerine ve yakınlarına her türlü istek ve taleplerini yerine getirmek için bir kişiyi sorumlu yaptık. Çünkü onlar bizim için canlarını verdiler. Biz şehitlerimizi 1 fidan ile yaşatmaya çalışacağız. Ama bizim şehitlerimiz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti payidar olduğu sürece hep yaşayacaktır.” dedi.

“Minik Eylül katılımcıları gözyaşına boğdu”

Konuşmaların ardından Emniyet Şehitlerinin adlarının yazıldığı fidanlar, şehit aile yakınları tarafında toprakla buluştu. Diyarbakır’da ’dur’ ihtarına uymayan kişinin silahlı saldırısına uğrayarak şehit düşen polis memuru Atakan Arslan’ın 3 yaşındaki kızı Eylül Asel Arslan ve eşi Gözde Arslan, Atakan Arslan’ın isminin verildiği çam ağacını kendi elleri ile dikip sulaması katılımcıları gözyaşlarına boğdu.

“Bindiği akülü aracı hediye etti”

Şehidin minik kızı ağacın dikilmesinin ardından pistte akülü araba sürmek istedi. Alanda görevli olan bir polis memuru minik Eylül’ü alarak akülü araba ile gezdiler. Minik Eylül bindiği akülü arabayı gözyaşları ile terk etmesini görerek olaya müdahale eden İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Şerif Mırık, Minik Eylül’e bindiği akülü arabayı hediye etti. Yaşadığı duygu ve düşünceyi dile getiren  Başkan Yardımcısı Mırık;” İlkadım Belediyesi olarak here platformda şehit ve gazi ailelerimize yalnız olmadıklarını ve her zaman yanlarında olduğumuzu hissettiren  etkinlikler düzenliyoruz. Şehit ve gazi çocuklarımızın o yüzlerindeki coşkuyu ve o mutluluğu yaşatmaktan büyük bir onur duyuyoruz. Belki burada bulunan çocuklarımızın babalarının eksikliklerini tamamlamamız mümkün olmasa da bir nebzede olsa mutluluklarına vesile olmaya çalışıyoruz. Şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet, ruhları şad olsun. Geride bıraktıkları ailelerine gücümüz nispetinde her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Yeni akülü arabasıyla Minik Eylül, babasının meslektaşıyla geçirdiği vakitte yüzündeki gülümsemesi yüzlerde tebessüm bıraktı.


Yayın Tarihi: 23/06/2020