İlkadım Aşevi Hergün 300 Aileye Sıcak Yemek Desteği Sağlıyor


İlkadım Aşevi Hergün 300 Aileye Sıcak Yemek Desteği Sağlıyor

İlkadım Belediyesi, aşevinde hijyenik bir ortamda hazırlanarak paketlenen sıcak yemekler, belediye ekipleri tarafından her gün 300 ailenin evlerine götürülerek teslim ediliyor.

Korona virüsüne karşı tüm birimleriyle teyakkuza halinde olan İlkadım Belediyesi, evlerinden çıkamayan, 65 yaş üstü ve kronik hastalığı bulunanlara, koronavirüs nedeniyle karantinada olan vatandaşlara yemek servisi dağıtımına devam ediyor. Karadeniz bölgesinde  artan koronavirüs vakalarında ilk sıralarda yer alan İlkadım bölgesinde, evlerinden çıkamayan vatandaşlara yardım elini uzatan İlkadım Belediyesi Aşevi, özenle hazırlanan 4 çeşit yemeği, yeni araç filosuyla vatandaşın kapısına  kadar götürüyor.

“Aşevi her gün 300 aileye ulaşıyor”

Koronavirüse karşı İlkadım’ın  dört bir yanında dezenfekte ve ilaçlama çalışması yapan İlkadım Belediyesi, evlerinden çıkamayan ve yemek yapma durumu olmayan vatandaşları da unutmuyor. Her gün 300 aileye hijyenik ortamda hazırlanan tek kullanımlık yemek kapları ile yemek hizmeti sunan İlkadım Belediyesi Aşevi, koronavirüsüne karşı hazırlanan tedbirler kapsamında sokağa çıkma yasağı ilan edilen Cumartesi ve Pazar günleri de dahil olmak üzere ihtiyaç sahibi ailelere haftanın yedi günü günde bir öğün olmak üzere sıcak yemek imkanı sağlıyor.

“Zor günleri birlikte atlatacağız”

İlçede artan vaka sayılarının  yayılmasını engellemek amacıyla belediyenin tüm birimlerinin aralıksız çalıştığını belirten İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Belediyemizin bütün birimlerini virüs ile mücadele konusunda seferber etmiş durumdayız. Kronik rahatsızlığı bulunan ve 65 yaş üstü vatandaşlarımıza sokağa çıkma yasağı getirildiği günden bu yana evlere yemek servisi yapıyoruz. İhtiyaç sahibi, evinde yemek yapma durumu olmayan vatandaşlarımıza bu sıkıntılı dönemde destek oluyoruz. Belediyemizin Aşevi, hijyen kuralları dikkate alınarak hazırlanan dört çeşit yemeği, her gün 300 aileye ulaştırıyor. Kimsesi olmayan koronavirüs nedeniyle evlerinde karantinada olan vatandaşımızı ve yalnız bırakmıyoruz. İlkadım yaşlısına saygı duyan bir ilçedir. Birlikte mücadele ederek, ihtiyacı olan vatandaşımıza destek vererek bu sıkıntılı günleri atlatacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.


Yayın Tarihi: 30/03/2021