İlkadım 19 Mayıs Heyecanını Şehir Turu İle Kutlayacak


İlkadım 19 Mayıs Heyecanını Şehir Turu İle Kutlayacak

Başkan Demirtaş herkesi ellerinde Türk Bayraklarıyla davet etti.

İlkadım Belediye Kurtuluş mücadelesinin ilk adım’ınatıldığı , 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda 1919 yılına ithafen saat  15.30’da belirlenen güzergâhlarda  şehir turu atarak bu  anlamlı günde önemli bir etkinliğe imza atacak. İlkadım  Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” Tüm İlkadım halkını 19 Mayıs Salı günü saat 15.30’da ellerindeki Türk bayraklarıyla balkonlarından katılarak bayramımızı coşkuyla kutlamaya davet ediyoruz” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak başlattığı bağımsızlık mücadelesinin 101. yıl dönümü coşkusuna Covid-19 salgınının engel olamayacağını ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Covid-19 salgını nedeniyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı bu yıl sokaklarda kutlayamayacağız. Ama bu durum 23 Nisan’da olduğu gibi coşkumuza, gururumuza engel olamayacak. Yüreği Atatürk sevgisi ile dolu olan, cumhuriyetin değerlerine ve bağımsızlığına bağlı olan İlkadım halkı, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak başlattığı bağımsızlık mücadelesinin 101. yılını balkonlarında kutlayacak.” diye konuştu.

19 Mayıs Salı saat 19.19’da düzenlenecek olan şehir turu kortejini güzergahları şöyle;

İlkadım Hizmet Binası, Sülün Kavşağı, Kale Park,30 Ağustos Caddesi, Yıldıray Çınar Bulvarı, İskederun Sokak, Sorgun Sokak, Anadolu Caddesi, Bafra Caddesi ,Gezi Caddesi, 100.Yıl Bulvarı, 19 Mayıs Bulvarı, İstiklal Caddesi Karadeniz Caddesi, Odunpazarı Caddesi, Gazi Ethem Paşa Bulvarı, Şehit Korhan Ekiz Bulvarı, Fatih Rüştü Zorlu Caddesi, Oruçbey Caddesi,2.Bulvar Yolu, 100.Yıl Bulvarı Gebi Caddesi, Barış Bulvarını takip eden güzergah İlkadım Belediyesi Hizmet binasında son bulacak..


Yayın Tarihi: 17/05/2020