İhsan Gürdal Teknoloji ve Tasarım Atölyesi’nin Resmi Açılışı Yapıldı


İhsan Gürdal Teknoloji ve Tasarım Atölyesi’nin Resmi Açılışı Yapıldı

Başkan Aşkın Tören’in Altınorduya kazandırdığı önemli bir eser daha ‘İhsan Gürdal Teknoloji ve Tasarım Atölyesi’nin resmi açılışı düzenlenen bir törenle gerçekleştirildi.

Altınordulu çocukların ilgi alanlarını derinleştirecek, vizyonalrını geliştirecek ve hayatlarını güzelleştirecek olan merkez 8-14 yaş arasına yönelik hizmetler sunacak.

Cumhuriyet mahallesinde hizmete giren Teknoloji ve Tasarım Atölyesinde bulunan Robotik Kodlama, Zeka Oyunları, Ahşap Oyuncak Yapımı, Görsel Sanatlar ve Yağlı Boya atölyelerinde hem gelenek hem de gelecek bir arada yaşatılacak.

Merkeze adı verilen Ateşle yakma ve dağlama sanatçısı İhsan Gürdal, Ordu'nun yetiştirdiği önemli sanatkarlardan biri.  

Başkan Aşkın Tören “teknoloji tüketen değil, üreten bir nesil için, çocuk dostu, eğitim dostu ve insan dostu, insana saygılı bir Altınordu’yu hep birlikte inşa edeceğiz” dedi.

“ÜRETEN NESİLLER İÇİN GÜÇLÜ ALTYAPILARI ÇOK DAHA YAYGIN HALE GETİRECEĞİZ”

Bilime meraklı gençleri merkeze beklediklerini belirten Başkan Aşkın Tören, “Üreten nesiller için güçlü alt yapılarımızı inşallah bu şehirde çok daha yaygınlaştıracağımızı açık bir dille ifade etmek istiyorum. Biz şehrimize değer katan bu noktada üreten, kültürümüzü geliştiren değerlerimizin adlarını ilgi alanları çerçevesinde kurumlarımızda yaşatıyoruz.

Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz bu eğitim kuruluşuna da gelenekten geleceğe bir yolculuk hikayesinin öznesi olan çok kıymetli amcamız İhsan Gürdal’ın ismini kendilerinin de müsadesiyle yaşatmak üzere bu merkezin adını koyduk. İhsan Gürdal Teknoloji ve Tasarım Atölyesinde gelenek anlayışımızdan gelecek vizyonumuza sizlerle birlikte yol alacağız. İhsan Gürdal Teknoloji ve Tasarım Atölyesini çocuklarımızın ilgi alanlarını derinleştirmek ve geliştirmek için hayatlarını daha da güzelleştirmek için kurduk. Atölyemizde bütüncül bir özelliğe sahip ilgi alanlarını özellikle geniş tuttuk teknolojiyi ve sanatı aynı çatı altında birleştirdik.

Robotik kodlama atölyesi zeka oyunları atölyesi aynı zamanda ahşap oyuncak yapım atölyesi ve yine görsel sanatlar atölyesiyle yağlı boya atölyesi ve sergi alanıyla kış bahçemizle hakikaten öğrencilerimizi bilime meraklı gençlerimizin eğitimde fırsat eşitliği anlamında değer bulabilecekleri bu merkez şehrimize çok ama çok anlam kazandıracaktır” diye konuştu.

MİLLETVEKİLİ ÖZER “YAŞAM BOYU ÖĞRENME HAYAT FELSEFESİ OLARAK HAYATIMIZIN EN ÖNEMLİ KILAVUZU OLMALI”

 

Ordu Milletvekili Prof. Dr. Mahmut Özer de açılışta yaptığı konuşmada “kıymetli belediye başkanımız gerçekten Altınordu’da sadece belediyecilik hizmetleriyle değil, aynı zamanda eğitimde kültürde sanatta da Ordu’lu vatandaşlarımızın ama hassaten Altınordu’da yaşayan kadınlarımızın, erkeklerimizin gençlerimizin çocuklarımızın çok nitelikli hizmetlerden faydalanmaları için gerçekten çok geniş çeşitlilikte hizmetler üretiyor. Öğrencilerimizin sürekli yararlanabilecekleri robotik kodlama ahşap oyuncak üretimi tasarımla ilgili sürekli hizmet verecek bir merkezi Altınordu’muzla buluşturuyor. Dolayısıyla kıymetli başkanımızı gençlerimizi merkeze alan beşeri sermayenin niteliğini artırmayla ilgili böylesine önemli bir merkezi Ordu’muza kazandırdığı için şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Özer “bir belediyeyi başarılı kılan sadece temel su yol hizmetleri diğer yaşamla ilgili hizmetler değil gençlerimizin özellikle talep etmiş olduğu kültürle ilgili sanatla ilgili sürekli dokunabildikleri ve onların hayat ritimlerini belirleyen nitelikli hizmetlerin sunulması. Altınordu belediyemiz böylesine güzel hizmeti sadece bu mahallede değil diğer lokasyonlarda da vatandaşlarımızın hizmetlerine sunuyor ben inanıyorum ki kıymetli belediye başkanımız 1 Nisan’dan sonrada bu başarılı hizmetlerini projelerini çok daha üst bir faza çekerek çok daha güçlü bir şekilde hizmetlerini Ordu’lu vatandaşlarımızla buluşturmaya devam edecek” diye konuştu.

Açılışa Ordu Milletvekili Prof. Dr Mahmut Özer, OBB Başkanvekili Celal Tezcan, AK Parti İl Başkanı Selman Altaş, İl ve ilçe müdürleri, Belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılış gerçekleştirildi.


Yayın Tarihi: 21/03/2024 - 13:26