İdlib Operasyonu: “Ciddi Bir Harekât Var ve Devam Edecek”


İdlib Operasyonu: “Ciddi Bir Harekât Var ve Devam Edecek”

AK Parti 26. İstişare ve Değerlendirme Toplantısında partililere hitap eden Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, “Fırat Kalkanı Harekâtı ile kendimize bölgemizde açtığımız alanı, şimdi İdlib'in güvenliğini sağlamaya yönelik yeni bir adımla daha ileriye taşımanın gayreti içindeyiz. İşte bugün örneğin İdlib'de ciddi bir harekât var ve bu devam edecek. Halep'teki zulümden kaçarak İdlib'e gelen kardeşlerimize, 'ister ölün, ister kalın' diyemeyiz” şeklinde konuştu.

“NE İŞİ VAR BARZANİ'NİN SAĞINDA VE SOLUNDA BU ADAMLARIN?”

Konuşmasında, bölge ve Türkiye üzerinde operasyon yapanların AK Parti'yi kendi başına bırakmayacaklarının çok açık olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu görüşlere yer verdi: "İşte görüyoruz, Kuzey Irak'ta, Barzani'nin sağında Fransa'nın eski dışişleri bakanı, sol tarafında Bernard Henry-Levy bir Yahudi... Bunlar bir Siyonizmin planlamasını masa üstünde yapıyorlar. Bu planların içerisinde nelerin olduğunu gayet iyi biliyoruz ama uyanık olacağız. Biz, Irak'ın toprak bütünlüğünden bahsederken orada, o masanın üzerinde yapılan nedir? Birileri geliyor gaz veriyor. Enteresan... Şimdi şu dillendirilmeye başlandı, 'küçük İsrail.' Bütün bu oyunları görerek, kararlı bir şekilde adımlarımızı atacağız ve bunlara da fırsat vermeyeceğiz. Ne işi var orada Barzani'nin sağında ve solunda bu adamların? 350 kilometre sınırı olan Türkiye, senin dostun, kardeşin olarak buradayken, en zor zamanında senin yanındayken, sana kardeşim derken, sen Türkiye'yi bırakıp bunlarla beraber neyin planlamasını yapıyorsun? Buna müsaade edilir mi? İsrail'den başka destek görmeyen, destek alamayan Kuzey Irak yerel yönetiminin akıbetini göreceğiz. Ben bunu zaten bir sebep-neden ilişkisi olarak görüyorum."

“ELİNDEKİ TÜM İMKÂNLARI DA KAYBEDECEKSİN”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Açık ve net söylüyorum. Buradan, bu anlayışla gidersen hiçbir netice çıkartamazsın. Yapacağın tek iş var. Başladığın noktaya geri dönmektir. Eğer başladığın noktaya geri dönmüyorsan orada yalnızlığa mahkûm olacaksın ve elindeki tüm imkânları da kaybedeceksin. Biz ülkemiz üzerinde operasyona izin vermediğimiz gibi komşularımızda da bu ülkelerin toprak bütünlüğüne yönelik adımlara müsaade edemeyiz. Çünkü buralarda bizim kardeşlerimiz, soydaşlarımız var" dedi

Suriye'den üç milyonu aşkın insanın bugün Türkiye'de ağırlanmasının bir kardeşlik hukukundan geldiğini, mağdur, mazlum insanlara sahip çıkma anlayışından dolayı olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, 200 bin Iraklıya Türkiye'de sahip çıkılması ve onlara her türlü hizmetin verilmesinin de yine kardeşlik hukuku gereği olduğunu söyledi.

“NE KADAR GÜÇLÜYSEN O KADAR ÖZGÜRSÜN”

Davalarının "kutlu bir dava" olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, böyle bir davaya kendi kişisel veya zümre çıkarları için zarar vermek isteyenlerin karşına başta kendileri olmak üzere, AK Partililerin ve tüm milletin çıkacağını söyledi. Bu süreçte AK Parti'nin duruşu ne kadar güçlendirilirse Türkiye'nin geleceğinin de o kadar güvence altında olacağına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu gerçeği bilhassa son 4 yılda yaşadığımız hadiselerin ışığında hep birlikte gördüğümüze inanıyorum. Ne kadar güçlüysen o kadar özgürsün. Gücünü yitiren milletler sadece özgürlüklerinden olmakla kalmıyor. Onunla birlikte haysiyetlerini ve geleceklerini de kaybediyor" diye konuştu.

Kaynak: tccb.gov.tr


Yayın Tarihi: 06/10/2017