Her Başarının Arkasında Kadın Vardır


Her Başarının Arkasında Kadın Vardır

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ile ilgili açıklama yapan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Bayanların içerisinde olmadığı hiçbir çalışmanın mutlak başarıya ulaşamayacağını söyledi.

Sosyal yaşam içersinde kadınların önemli rol üstlendiğini kaydeden Tok, " Belediye olarak bayanların toplumsal yaşama katılmalarını sağlayan, aktif sürece dahil eden, sosyal, kültürel ve sportif gelişimlerini destekleyen çalışmalar yaptıklarıni  ifade etti.

BAYANLARI ÖNEMSEDİK

Geliştirdiğimiz her projede  bayanları düşünerek hareket ettiklerini söyleyen  İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Kadınlarımız için gereken her türlü desteği belediyemiz olarak sağladık ve sağlamaya da devam ediyoruz. Gerek hanımlar lokali olsun gerek kurs merkezlerimizde gerçekleştirilen kadınlarımıza yönelik kurslarımızla kadınlara hizmetlerimizi hız kesmeden devam ediyor. Mete Adanır Spor tesislerimizde bayanlara özel fitness salonumuzda yüzlerce kardeşimize hizmet veriyoruz. Kadınlarımız için mutlu ve huzurlu bir aile tesis etmek için “Aile Okulu” eğitim seminerlerimizi ve söyleşilerimizi sürdürmekteyiz. Yine mahallerde parklarda oluşturduğumuz alanlarda kadınlar fitness kondisyon aletleri ile sağlıklı yaşam için spor yapabilmektedir. 14 Ekim’de hizmete açtığımız  Derebahçe Sosyal Tesislerimizdeki düğün salonu ve yaşam merkezimizde kadınlarımızın sosyal yaşantıları noktasında büyük önem taşımaktadır. Samsun’un en büyük düğün salonunu içinde barındıran merkezimizde spor salonları, eğitim merkezi  gibi çok fazla etkinliğin gerçekleştirildiği  tesisimizde bayanlara ayrıcalık tanıdık. Yine Baruthane Mahallesi Ihlamur Bulvarı üzerinde bayanları da düşünerek istifadelerine sunacağımız onların ders yapabilecekleri, ibadet yapabilecekleri Selçuklu mimarisine uygun Camii ve Külliye inşa ediyoruz.” diye konuştu.

AK PARTİ'NİN BAŞARISINDA BAYANLARIN YERİ BÜYÜK

AK Parti'nin başarısında siyasette aktif olarak görev alan kadınların büyük payı olduğunu söyleyen  İlkadım Belediye Başkanı  Erdoğan Tok, " Kadının sosyal hayatın tam merkezinde etkin, katılımcı ve yönlendirici unsurlar olarak görülmesi gerektiğini kaydetti. Başkan Tok, kadının siyasetteki yerinin çok önemli olduğunu belirterek, "Teşkilatlarımızda kadınlarımızın özel bir yeri vardır. Bunlardan birisi de seçilme konusunda AK Parti'nin verdiği fırsatlardır. Bunun sonucu olarak da ilimizden bir bayan milletvekili seçilmiş olması onurunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu seçimde ve her seçimde AK Parti'li hanımların gayreti ve emeği unutulmayacaktır. Biz bu emeğin kadınlarımıza hizmet olarak döneceğinden eminiz" dedi.

KADIN HAKLARI HER GÜN HATIRLANMALI

 Tok, " 5 Aralık, kadınlarımızın sadece yılın bir günü değil, yılın her gününde hakları olduğunu hatırlatması gereken bir tarihtir. Dünyada hiçbir milletin kadını ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım diyemez. Ülkesini zafere ve kurtuluşa götürürken daha fazla emek verdim diyemez. Çift süren, tarlayı eken, kağnısı ve kucağındaki yavrusu ile yağmur demeyip, kış demeyip cephenin ihtiyaçlarını taşıyan hep onlar, hep o yüce, o fedakar, o ilahi Anadolu kadını olmuştur. Bundan ötürü hepimiz bu büyük ruhlu ve büyük duygulu kadınlarımızı, şükranla ve minnetle sonsuza kadar aziz ve kutsal bilelim. 5 Aralık 1934'te kadınlara milletvekili seçme ve seçilme hakkının tanınmasından sonra 1935'te yapılan genel seçimde 18 kadın milletvekilinin seçilmesi ve Türkiye'nin siyasette kadın oranıyla dünya ikincisi olması kadınlarımıza gereken önemi verdiğimizin bir göstergesidir.5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününü aynı zamanda Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 82’inci yıldönümüdür. Bu vesile ile her iki açıdan çok önemli ve hatırlanılması sadece bugün değil, ilelebet olan kadın haklarımızın bu özel gününü kutlarım."  diye konuştu.


Yayın Tarihi: 03/12/2016