Hemşirelik Kutsal ve Onurlu Bir Meslektir


Hemşirelik Kutsal ve Onurlu Bir Meslektir

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Hemşireler Haftası” münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Yılmaz mesajında hemşireliğin insan sevgisiyle dolu, sabırla yapılan kutsal bir meslek olduğuna dikkat çekerek; “Ülkemizde sürdürülen sağlık hizmetlerinin vefakâr, sevgi dolu ve çalışkan personeli olan hemşireler, insana hizmet etmek gibi kutsal ve onurlu bir mesleği özveri ile icra eden kişilerdir” dedi.

Başkan Enver Yılmaz mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Hemşireler, sağlıklı bir toplumun oluşması ve bireylerin sağlığının korunarak hayatlarını kaliteli bir biçimde sürdürmelerini temin için hiçbir ayırım gözetmeksizin, gecesini gündüzüne katarak çalışan gizli kahramanlardır.

Ülkemizde sürdürülen sağlık hizmetlerinin vefakâr, sevgi dolu ve çalışkan personeli olan hemşireler, insana hizmet etmek gibi kutsal ve onurlu bir mesleği özveri ile icra eden, mesleki eğitim almış kişilerdir. Toplumsal ihtiyaçlardan doğan ve insan hayatını çok yakından ilgilendiren bu meslek, ekip çalışmasını bilen, el becerisi olan ve hızlı çalışan hünerli eller ister. İnsan sağlığından daha önemli ve öncelikli hiçbir şeyin olamayacağı bilinci içerisinde her şart altında büyük bir fedakârlık örneği sergileyen hemşirelerimizin verdikleri hizmet, her türlü övgü ve takdirin üzerindedir.

Bu vesile ile yıllarca insan sağlığı için fedakârca hizmet vermiş ve bugün aramızda olmayan değerli hemşirelerimizi saygıyla anıyorum. Bilgi, beceri ve emeğiyle zaman mefhumu gözetmeksizin hizmet eden, bu onurlu ve kutsal görevi büyük bir özveriyle yerine getirmeye çalışan tüm hemşirelerimizin "Hemşireler Haftası”nı en içten dileklerimle kutlar, yaşamlarında sağlık ve mutluluklar dileyerek saygı ve sevgilerimi sunarım.”


Yayın Tarihi: 11/05/2016