Havuz Suyuna Dikkat Edilmeli


Havuz Suyuna Dikkat Edilmeli

Büyük Anadolu Hastaneleri Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Talha Özdemir, yeterli olarak temizlenmeyen havuz suyunun göz sağlığı açısından tehdit oluşturabileceğini söyledi.

Yaz ayı ile birlikte havuza bağlı göz hastalıklarının görülme oranları artmaya başladı. Özellikle kalabalık ve temizliği yeterince yapılmayan havuzlar göz enfeksiyonlarına davetiye çıkarıyor. 
Büyük Anadolu Hastaneleri Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Talha Özdemir, havuz suyundaki yeterince temizlenmeyen bakterilerin göz sağlığı açısından büyük tehdit oluşturduğunu belirterek havuza girenlerin dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

ÖNCESİ VE SONRASI DUŞ ALIN
Opr. Dr. Talha Özdemir, "Yaz sıcakların artmasıyla birlikte serinlemek isteyenlerin adresi havuzlar oldu. Sitenizde yada işletmelerin havuzlarına girecek olanların mutlaka temizliğine dikkat etmesi gerekiyor. Toplu olarak kullanılan havuzların temizliği iyi yapılmıyorsa, bakteri, virüs ve parazit gibi mikroplar barındırabilir. Havuza girenler öncesinde duş almıyorsa günün teri, makyajı gibi her türlü kimyasallar bu havuz suyuna karışabilir.  Çoğalan bu mikroplar göz dokularına yerleşerek sağlık sorunu ortaya çıkarabilir. Özellikle alerjisi olanlar çok dikkat etmesi gerekiyor, hatta havuza girmemesi gerekiyor. Havuz sonrası ise mutlaka duş alın.

MUTLAKA DOKTORA BAŞVURUN
Çoğunlukla da klor ya da diğer dezenfektanların gözde oluşturduğu alerjik reaksiyonlar kaynaklı gelişen kırmızı göz sendromu ve havuz konjonktiviti denilen mikroorganizmalara bağlı infeksiyöz göz nezlesi gibi görme engeli yaratacak kadar ağır göz hastalıklarına neden olabiliyor.  Bunun için yeterince temizlenmiş ve bilindik yerlerdeki havuzların tercih edilmesi gerekmektedir. 
Gözünüzle ilgili eğer bir sorun yaşıyorsanız, gözünüzü ellemeden ve kulaktan dolma bilgiler ile tedavi uygulamadan mutlaka bir uzman doktora görünmeniz önemlidir" diyerek sözlerine son verdi.


Yayın Tarihi: 13/06/2019