Halk Oyunları Grup Yarışmaları Ordu’da Start Aldı


Halk Oyunları Grup Yarışmaları Ordu’da Start Aldı

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu 2018 Yılı Kulüpler Grup Yarışmaları heyecanı yapılan açılış töreni ile Altınordu’da başladı.

Altınordu Belediyesi kültürel ve sportif alanda sürdürdüğü faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) ile birlikte organize edilen Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Kulüpler Grup Yarışmaları başladı. 10 ilden 40 takımın katılımı ile Altınordu ilçesinde start alan yarışmalar öncesi Başpehlivan Recep Kara Spor Salonu’nda açılış töreni gerçekleştirildi. Düzenlenen törene Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, THOF yönetim kurulu üyeleri, birim müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

BAŞKAN TEKİNTAŞ: “KÜLTÜREL VE SPORTİF FAALİYETLERE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”

Altınordu Belediyesi’nin katkıları ile düzenlenen yarışmalar öncesi düzenlenen açılış törenine katılan ve bir konuşma yapan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Altınordu’nun önemli organizasyonlara ev sahipliği yaptığını söyledi. Sportif ve kültürel çalışmalara büyük önem verdiklerini dile getiren Başkan Tekintaş, “Ordu’nun büyükşehir olmasının ardından merkez ilçesi olan Altınordu ilçemiz pek çok etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Bu kapsamda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Halk Oyunları Federasyonun üstün gayretleri ile Altınordu Belediyemizin hazırladığı Türkiye Halk Oyunları Federasyonu 2018 Yılı Kulüpler Grup Yarışmaları start aldı. Yapılan bu yarışmalara katılan takımlarımızı Altınordu ilçemizde en iyi şekilde ağırlayarak ilçemizden mutlu bir şekilde ayrılmalarını sağlayacağız. Biz, okullarımız başta olmak üzere pek çok kurum ve kuruluşa malzeme ve seyahat katkıları sunmaya devam ediyoruz. Bunların yanı sıra yapılan yarışmalarda yer almanın da önemini bilerek hareket ediyoruz. İki gün sürecek olan yarışmalarda tüm takımlarımıza başarılar diliyor ve vatandaşlarımızı bu güzel etkinliğe davet ediyorum” dedi.

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş’ın yaptığı teşekkür konuşmasının ardından yarışmaya katılan takımlar hünerlerini sergiledi. Çeşitli yörelere ait halk oyunlarının sergilendiği yarışmalar 21 Nisan Cumartesi sona erecek.


Yayın Tarihi: 19/04/2018