Yusuf Ziya Yılmaz’dan Berat Kandili Mesajı


Yusuf Ziya Yılmaz’dan Berat Kandili Mesajı

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Berat Kandili nedeniyle mesaj yayımladı.

Yılmaz, mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Af, merhamet ve mağfiret vesilesi olarak kabul edilen mübarek Berat gecesini, Cenab-ı Hakk’ın lütuf ve inayetiyle hep birlikte idrak ediyoruz.

Kurtuluş, af ve arınma anlamlarına gelen Berat, Müslümanlara kulluk bilinci ve hesap verme şuuruyla; Hata, suç ve yanlışlardan kaçınmayı, günahlardan arınmayı, affedilmenin yanında affedici olmayı, bağışlanma isteğinin yanında bağışlayabilme şuurunu da kazandırmaktadır.

Yüce Allah’ın Kur-an'ı Kerim'de kendisinden ümit kesmememizi isteyen ve bizleri affedeceğini müjdeleyen mesajını iyi anlamalıyız. Bu gece münasebetiyle, içimizdeki manevi duyguların sesine kulak vererek günahlarımıza tövbe etmeli, tüm Müslümanlar ve insanlık için Allah’a dua ve niyazda bulunmalıyız.

Şu günlerde; Dünyayı saran ve ülkemizde de kendini gösteren bir salgın hastalık ile büyük mücadeleler vermekteyiz. Bu mübarek günlerde dualarımızın kabul olmasını, yaşadığımız sıkıntıların biran önce sona ermesini rabbimden niyaz ediyorum.  Hepimiz birlik ve beraberliğimizi koruyarak, devletimizin açıkladığı kurallara uyarak, kardeşlik duygusuyla hareket edip yardımlaşarak bu zor günleri aşacağımıza gönülden inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle başta aziz milletimiz olmak üzere, tüm İslam aleminin Berat Kandili'ni tebrik ediyorum.  Mübarek gece vesilesiyle, milletimizin her türlü dert ve sıkıntıdan kurtulmasını diliyorum.  Ramazan ayına, günah yüklerimizden arınmış gönüllerle, berat etmiş olarak girebilmeyi Yüce Allah’tan niyaz ediyorum."


Yayın Tarihi: 06/04/2020