Yerel Medya Ödülleri’ni Kazananlar Belli Oldu


Yerel Medya Ödülleri’ni Kazananlar Belli Oldu

Yerel medyayı desteklemeyi sürdüren Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin Konrad Adenauer Stiftung Türkiye Temsilciliği ile birlikte düzenlediği “2015 Yerel Medya Ödülleri”ni kazananlar belli oldu. Ödüller haber, fotoğraf ve sayfa düzeni olmak üzere 3 dalda verildi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ile Konrad Adenauer Stiftung’un (KAS) 18 yıldır birlikte düzenlediği Yerel Medya Ödülleri’ni kazananlar belli oldu. Ödüller, 4 Mart 2016 tarihinde Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nde saat 11.00’de toplanan Seçici Kurul tarafından belirlendi.

USTA İSİMLER BELİRLEDİ

Seçici Kurul; Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sibel Güneş, Konrad Adenauer Stiftung Proje Yöneticisi Bekir Öncel, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Bolu Temsilcisi Hüseyin Aykan, DHA İstihbarat Şefi Hasan Erşan, Milliyet Gazetesi Foto Muhabiri Ercan Arslan ve Hürriyet Gazetesi Fotoğraf Editörü Sebati Karakurt’un katılımıyla toplandı, Bahçeşehir Üniversitesi Yeni Medya Bölüm Başkanı Mehmet Sağnak ve Zaman Gazetesi Grafik Tasarım Şefi Şemsi Açıkgöz oylarını elektronik posta ile gönderdiler. Seçici Kurul’da Başkanlığa Turgay Olcayto, Yazmanlığa Sibel Güneş oybirliği ile seçildi.

Seçici Kurul, yaptığı değerlendirme ile Haber, Fotoğraf ve Sayfa Düzeni dallarındaki ödülleri şu şekilde belirledi:

ÖDÜLLERİ KAZANANLAR VE ESERLERİ

HABER ÖDÜLÜ AKIN BODUR’UN

Akın Bodur’un Antakya’da yayınlanan Ses Gazetesi’nin 31 Aralık 2015 tarihli sayısında yer alan “Antik kentin üzerine otel” başlıklı haberi, “Tarihe yönelik erozyonu tüm boyutuyla anlatması” nedeniyle haber dalında ödüle değer görüldü.

SEREN GÜLLÜ HABER ÖVGÜ’YE DEĞER GÖRÜLDÜ

Medya Hatay Gazetesi’nden Seren Güllü’nün 31 Aralık 2015 tarihinde yayınlanan “Savaşın Kadınları” başlıklı haberi “Bölgede savaştan en çok etkilenen kadınların öyküsünü dile getirmesi” nedeniyle övgüye değer bulundu.

ERHAN DEMİRTAŞ FOTOĞRAF ÖDÜLÜ’NÜ KAZANDI

Seçici Kurul, fotoğraf dalında ödülü, Gazete Kadıköy’de 31 Temmuz- 6 Ağustos 2015 tarihli sayısında yayınlanan Erhan Demirtaş’ın “Gençlerin Eylemine Müdahale” isimli fotoğrafına verdi. Seçici Kurul, fotoğrafın duygu ve teknik olarak mesajı maksimum düzeyde aktardığına dikkat çekti.

FOTOĞRAF ÖVGÜ MURAT GEGİN’E

Seçici Kurul ayrıca; Adana 5 Ocak Gazetesi’nde 22 Eylül 2015 tarihinde yayınlanan Murat Gegin’in “Yağmur Felç Etti” isimli fotoğrafı “İçerik olarak tarih, toplum, zaman ve mekan mesajını tam olarak verdiği için” övgüye değer buldu.

SAYFA DÜZENİ DALI ÖDÜLÜ SON NOKTA GAZETESİ’NDEN İLAYDA KARA’NIN

Karadeniz’de Son Nokta Gazetesi’nde 4 Eylül 2015 tarihinde yayınlanan İlayda Kara’nın yaptığı 8. Sayfa, tasarımının “fotoğraf ve röportajların dengeli yerleştirilmesi” nedeniyle ödüle değer görüldü.

16. SAYFA ÖVGÜ GETİRDİ

Eskişehir Anadolu Gazetesi’nin 15 Ağustos 2015 sayısında Türker Atak’ın yaptığı 16. sayfa “Tek bir fotoğrafla mesajını net bir biçimde ilettiği için” övgüye değer bulundu.


Yayın Tarihi: 07/03/2016