Vali Osman Kaymak, Mevsimlik Tarım İşçilerine Taziye Ziyaretinde Bulundu


Vali Osman Kaymak, Mevsimlik Tarım İşçilerine Taziye Ziyaretinde Bulundu

Samsun Valisi Osman Kaymak, Terme İlçesi Bafracalı Mahallesindeki mevsimlik tarım işçilerini ziyaret ederek, taziye ziyaretinde bulundu.

Vali Osman Kaymak, mevsimlik tarım işçilerine yönelik yapılan olumsuz hadisenin sonucunda bir işçinin öldüğü Terme İlçesi Bafracalı Mahallesini ziyaret ederek, başsağlığı diledi.

Vali Osman Kaymak burada bulunan diğer tarım işçileri ile yaptığı konuşmasında, ‘Devlet olarak yanınızdayız, arkanızdayız. Rahat olun münferit bir olay, bu olayın yakasını bırakmayacağız.

Uyuşturucu kullanan alkol kullanan birisi uyuşturucunu etkisiyle gece vakti ateş ediyor. Maalesef bu olay yaşanıyor. Tabi bu olay üzerinden belli bir çevreler de Kürt- Türk kavgası çıkarmaya çalışıyorlar. Ben Samsun Valisiyim. Tunceli Valiliği'nden 1,5 ay önce geldim. Kürtler Türkler kardeştir. Yıllardır bu topraklarda yaşamışız. Bizim kardeşliğimizi kimse bozamaz.  Şu an ilimizde 5 bine yakın tarım işçisi çalışıyor. Kaldı ki sizler buraya her yıl geliyorsunuz ilk defa gelmiyorsunuz. Kesinlikle Samsun halkında Kürtlere karşı bir önyargı yoktur. Siz her zaman buraya gidip geleceksiniz. Biz de devlet olarak yanınızdayız, arkanızdayız. Bu olayın yakasını bırakmayacağız. Rahat olun. Ama bu olay bilesiniz ki bir Kürt düşmanlığından kaynaklı etnik bir olay kesinlikle değildir.

Her gün olayları izliyorsunuz. Samsun’da, İstanbul’da da Ankara’da da adam içtikten sonra ne yaptığını bilmiyor etrafa ateş edebiliyor. Çok ayık olsa çadırın yanından bunu yapabilirdi. Tabii ki yanlış bir şey ama bunu bilelim ki sarhoş uyuşturucu kullanan bir kişinin yaptığı bir eylemdir. Bunu kesinlikle Samsun halkına mal etmek yanlış olur. Samsunlular olsun, bizler olsun bunu kınıyoruz. Elimizdeki deliller bunun örgütlü bir hareket olmadığını, birisinin birlikte hazırlamış gitmiş olmadığını gösteriyor. Onun için siz çalışmanıza devam edin, rahat olun. Münferit bir olay. Şu an tahkikat devam ediyor. Katil zanlısı yakalandı. Jandarmamızı tebrik ediyorum. Hemen kısa zamanda kendisini sığındığı çatı terasında bulduk. Şu an adli süreç devam ediyor. Attığı kurşunlarla tüfeğin eşleştirmesi yapılıyor. Biz yüzde 100 ihtimalle bu kişinin yaptığından eminiz ama kesin söyleyemiyoruz sonuçta bir adli tahkikat kriminal çalışmalar yapılacak. Büyük ihtimalle katil kişi bu kişidir ve gerekli cezai işlem yapılacaktır. Buralar sizin kendi memleketiniz geleceksiniz, çalışacaksınız. Ben bu elim olayda hayatını kaybeden ablamıza Allah’tan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum’ dedi.

Ziyarete ayrıca, Vali Yardımcısı Dr.Hakan Kubalı, Salıpazarı Kaymakamı Hilal Küsmez Günaydın,  İl Jandarma Komutan V. Albay Mustafa Ateş, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul katıldı.


Yayın Tarihi: 08/09/2017