Halka Rağmen Dayatılmış Projeleri Masamızın Üstünden Süpürüp Atacağız


Halka Rağmen Dayatılmış Projeleri Masamızın Üstünden Süpürüp Atacağız

‘Samsun'un daha müreffeh, daha kalkınmış bir il olması için sanayici ve iş adamlarımızın önünü açacağız’

‘Bilimsel raporlar ortadayken, marina yapılmak istenmesini anlamak gerçekten zor’

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, halka rağmen dayatılan projeleri masanın üstünden süpürüp atacaklarını belirtti. Öncü ayrıca istihdam vurgusu yaparak, “Samsun'un daha müreffeh, daha kalkınmış bir il olması için sanayici ve iş adamlarımızın önünü açacağız” dedi.

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, seçim kampanyası kapsamında Samsun'u adeta bir halk buluşması noktasına dönüştürdü. Öncü, sokak sokak, cadde cadde dolaşarak Samsunlu vatandaşlarla birebir temas kuruyor. Her gittiği yerde karşılaştığı ilgi ve samimiyetle, Samsun halkının teveccühünü kazanmayı başaran Öncü, vatandaşları dinliyor ve onların sorunlarına çözüm odaklı yaklaşımlar sunuyor.

Samsun'un farklı bölgelerinde gerçekleştirdiği ziyaretlerde, Öncü'nün halkla buluşma stratejisi büyük takdir topluyor. Cevat Öncü, her gezdiği mahallede ve pazarda, üreticinin yanında olduğunu vurgulayarak, yerel ekonomiyi güçlendirmek adına projelerini anlatıyor.

Pazar esnafını ziyaret ederek, üreticilerle sohbet eden, destekleyici politikalarını aktaran Cevat Öncü, büyük bir kararlılıkla yatırımın önünü açacaklarını dile getirerek, “Samsun'un daha müreffeh, daha kalkınmış bir il olması, işsizlik sorunlarının azaltılması amacıyla sanayici ve iş adamlarımızın önünü açacağız. Yeni planlamalarla onlara köstek olan değil, destek olan pozisyonda olacağız. Çünkü sanayinin ve istihdamın artması, işsizliğin azalması demektir. Samsun'da ekmek parasını kazanan insanların sayısının artması demektir” ifadelerini kullandı.

“Enstitü Samsun” projesinden de söz eden Cevat Öncü şunları dile getirdi:

“Enstitü Samsun adı altında bir oluşum kuracağız. İnsanların mevcut iş yeteneklerini geliştireceğiz. İşsizleri meslek edindirme anlamında eğiterek sertifika vereceğiz. 17 ilçede kuracağımız birimlerle  online olarak eğitimler verilecek ve iş geliştirme anlamında desteklerimiz olacak. Somut olarak bu  eğitim ve destekler için bütçe ve zaman ayıracağız.  Bir yanda sanayide çalıştırılacak ara eleman bulunulamıyor ki çok doğru, diğer yanda önemli bir kısmı üniversite mezunu olan  bir işsizler ordusu var. Belediye olarak,  biz bu kesimleri bir araya getirmek için önce eğitimlerle, sonra rehabilitasyonlarla  iş ve istihdam alanında gelişme sağlayacağız. Sosyal alanda da bir iş yapmış olacağız. Sanayicimizin, yatırımcımızın önünün açılması anlamında planlamalar yapacağız.”

“Öncelikli olarak, halka rağmen dayatılmış projeleri masamız üstünden süpürüp atacağız” diyerek sözlerini sürdüren CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, “Bu çok net. Özellikle Marina konusunda halka rağmen bir yatırımı Samsunlunun önüne getirmeyeceğiz. Önemli ölçüde kaynak ayrılarak yapılmış, kamu kaynağı ayrılarak yapılmış, özellikle yeri tartışma konusu olsa da orada bir Marina var. Buranın temizlenerek dip tarama ile yaşatılması mümkünken, rantçı bir anlayışı kabul etmemiz mümkün değil. Orası bir dolgu alanıdır. ‘Ben orayı yok edeceğim. 200 dönüm arazi kazanacağım, 30 bin metrekare inşaat alanı kazanacağım’ diyor mevcut zihniyet. Bunu Samsunluya rağmen dayatmaya çalışıyor. Biz, inşaat mühendisleri olarak rapor hazırladık. Orta Doğu Teknik Üniversitesi rapor ortaya koydu. Marina yapılması durumunda, sahil oyulmalarının olacağı bilimsel raporlarla ortadayken, bu projede ısrar edilmesini anlamak gerçekten çok zor. Biz böylesine halka rağmen olan projeleri ortadan kaldıracağız” şeklinde konuştu.


Yayın Tarihi: 14/01/2024 - 15:02