Halit Doğan: “Sağlıklı Kentler Meydana Getireceğiz”


Halit Doğan: “Sağlıklı Kentler Meydana Getireceğiz”

AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan, çevre ve kent estetiğine vurgu yaparak, “Daha ileri Samsun hedeflerimiz kapsamında daha güzel, sağlıklı ve estetik bir kent inşa etme kararlılığındayız” diye konuştu.

Güçlü, sağlıklı ve estetik kentler vurgusu yapan Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan, 17 ilçenin tamamında prestij caddeler oluşturacaklarını vurguladı. Başkan Adayı Doğan, “Sağlıksız kent dokularını iyileştirmek adına kentsel dönüşüm ve kent sağlıklaştırma projelerine önem veriyoruz” dedi.

SBB Başkan Adayı Halit Doğan, “Örnek kent mekânları ve kentsel tasarım projeleri ile şehrimizin estetiğine, tarihî ve doğal değerlerine uygun yaratıcı, çevreci ve estetik çözümler sunacağız. Bu noktada yerel karakter ve kimliğimizi muhafaza eden, çevreci ve insan odaklı bir yaklaşımı benimsiyoruz. Doğayı, çevreyi, tarihi, kültürel değerlerimizi en önemlisi de şehrimizi koruyup kollayarak gelecek kuşaklara yaşanabilir bir kent bırakabiliriz. Altyapıdan üstyapıya, tarımdan turizme, enerji ve teknoloji gibi birçok alanda çalışmalar yürüteceğiz. Bunları yaparken şehrimizin görüntüsünü, sağlığını, estetik yapısını da düşünüyoruz. Kent meydanları ve prestij caddeleri projesini hayata geçireceğiz. 17 ilçemizde kendi kimliğini, kültürünü, sosyal hayatını yansıtacak örnek cadde ve meydan uygulamaları yapacağız. Geleneksel yaşam kültürünü bünyesinde barındıran mahallelerimizde, modern şehircilik ve geleneksel şehir kültürünü harmanlayarak, sokak sağlıklaştırma projelerini hızla hayata geçireceğiz. Tüm ilçelerimizde önemli tarihi, dini ve kültürel yapıları projelendirip restore ederek geleneksel şehir kültürünün yaşatılması için tüm paydaşlarla gerekli çalışmaları yapacağız” şeklinde konuştu.

Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan, “Sağlıksız kent dokularını iyileştirmek adına kentsel dönüşüm ve kent sağlıklaştırma projelerine önem veriyoruz.  İlk adımımızı, İlkadım ilçemizden başlayarak atmayı planlıyoruz. Mahallelerimizin kentsel dönüşüm ihtiyaçlarının çözümüne hemen başlıyoruz. Çarpık yapılaşma ve afet riski taşıyan binaların olduğu alanları kentsel dönüşümle yenileyerek, güvenli, yeni ve yaşanılabilir alanlara dönüştüreceğiz. Şehrimizin estetiğini değiştirecek, insanlarımızın modern ve güvenli yapılarda yaşayacağı kentsel dönüşüm projeleri ile; dirençli ve sağlıklı yuvalara sahip bir şehir modeli oluşturacağız. Kentsel dönüşüm yaparken estetiği ihmal etmeden, tarihi ve kültürel dokuyu koruyarak insanlarımızın ulaşım, altyapı ve sosyal donatı ihtiyaçlarını gidereceğiz” ifadelerini kullandı.


Yayın Tarihi: 20/03/2024 - 16:25