Samsun'da Muhteşem Gece; 100.Yıl Ödülleri Sahiplerini Buldu


Samsun'da Muhteşem Gece;  100.Yıl Ödülleri Sahiplerini Buldu

Samsun Gazeteciler Cemiyeti tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde, “Milli Mücadele’nin 100. Yılı Etkinlikleri Ödül Töreni” düzenlendi. Samsunhaber.COM’un medya sponsorluğunda gerçekleşen ödül gecesinde farklı alanlarda 35 kişiye ödülleri teslim edildi.

Samsun’da yılın gazetecilerine, bürokratlarına, siyasetçilerine, iş adamlarına, sanatçılarına ve uluslararası derece alan sporcularına ödüller verildi. Sunuculuğunu ünlü televizyon programcısı Mesut Yar’ın yaptığı gece, Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Yazıcı’nın açılış konuşmasıyla başlarken, gecede Vocavoice Grubu ve Hande Dönmez de sahne aldı.

VALİ KAYMAK'TAN İNTERNET MEDYASINA DESTEK

Gecede kısa bir konuşma yapan Samsun Valisi Osman Kaymak, “Bütün gazeteci arkadaşlarımızın Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Her mesleğin sorunları var. Ancak şunu hep görüyoruz: Gerçekten çalışan gazeteciler açısından özellikle internet gazeteciliği yazılı gazeteciliğin aleyhine bir durum ortaya çıkardı. Tabii ki ortada bir sorumsuzluk var. İnsanlar klavyenin başına geçince kendilerini kahraman zannedip her istediklerinin yazamaya çalışıyorlar. Bu da insanların kişi haklarına onurlarına dokunabiliyor. Ümit ediyorum hazırlanmakta olan internet medya gazeteciliği yasasının da çıkması ile bu konu inşallah düzene girecek. Sosyal medya da ayrı bir sorun. Kişilerin hürriyeti başkalarının hürriyetin başladığı yerde biter” ifadelerinde bulundu.

BAŞKAN DEMİR'E YILIN SİYASETÇİSİ ÖDÜLÜ

Gecede yılın bürokratı ödülü Samsun Valisi Osman Kaymak’a, yılın siyasetçisi ödülü Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e, Yılın Milletvekili Ödülü İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar'a, yılın belediye başkanı ödülü İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’a, yılın ilçe belediye başkanı ödülü Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu’na, yılın kültür sanat ödülü Atakum Belediyesine, uluslararası temsil ödülü AK Parti İstanbul Milletvekili Akif Çağatay Kılıç’a, Milli Mücadele özel ödülü AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan’a, yılın sağlık kurumu ödülü VM Medical Park Samsun Hastanesi Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hakan Özcan’a, yılın bilim kadını ödülü Prof. Dr. Nalan Kızıltan’a, cesur kadın ödülü Doç. Dr. Deniz Sarı’ya, doğal yaşam ödülü Nazlı Uyanık’a, yılın öğretmeni ödülü Nurten Akkuş’a, yılın fotoğraf sanatçısı ödülü Samsun Cumhuriyet Savcısı Vedat Soğukpınar’a, yılın güzel sanatlar ödülü Prof. Dr. Metin Eker’e, yılın akademi ödülü Doç. Dr. Ayşenur Büyükgöze Kavas’a, yılın devlet okulu Baruthane Ortaokulu adına okul müdürü Süleyman Çiftli’ye,yılın eğitim kurumu ödülü Açı Eğitim Kurumları'nın kurucusu Necmettin Türkekul'a, yılın onur ödülü Yılport Samsunspor Futbol Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım’a verildi.  

Samsunhaber.COM’un medya sponsorluğunda yapılan ödül gecesi canlı olarak yayımlandı. Gecede farklı alanlarda toplam 35 ödül verildi. Ulusal ve uluslararası alanda başarılılara imza atan 12 başarılı sporcu da yılın sporcuları olarak ödüllendirildi.  

Geceye Samsun Valisi Osman Kaymak'ın yanı sıra Gençlik ve Spor eski Bakanı İstanbul Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Samsun Milletvekilleri Kemal Zeybek, Neslihan Hancıoğlu, Bedri Yaşar, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Demir, OMÜ Rektörü Prof.Dr. Sait Bilgiç, Samsunspor Futbol Kulübü A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım, Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Samsun Emniyet Müdürü Ömer Urhal, OMÜ Genel Sekreteri Menderes Kabadayı, Samsun Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Salih Keskin, SİYAD Başkanı Osman Yılmaz, SAMDEF Genel Başkanı Metin Şenel, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, İller Bankası Bölge Müdürü Osman Nuri Başaran, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEP) Samsun İl Müdürü Nebahat Livaoğlu, Türkiye Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Basın Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Satmış, Dokuz8 Haber kurucusu Gökhan Biçici, TİMEF Genel Başkanı Şakir Gürel ile çok sayıda davetli katıldı.

İşte  ödül alanlar;

Haydar Öztürk, Yılın Gazetecisi (İnternet)

Bayram Ok, Yılın Gazetecisi (Yerel)

Hakan Akgün, Yılın gazetecisi (Ulusal)

Özgür Kalanbak, Yılın Gazetecisi (Spor)

Mahmut Erdoğan, Yılın Gazetecisi (TV)

Salih Kasım, Yılın Gazetecisi (Ajans)

Osman Kara, Yılın Gazeteci (Köşe Yaz.)

Aysun Macit, Yılın Grişimci Ödülü

Metin Şenel, Yılın STK Ödülü

Baruthane Ortaokulu, Yılın Eğit. Krm. (Devlet)

Açı Eğitim Kurumları, Yılın Eğitim Kurumu (Özel)

Ayşenur Büyükgöze Kavas, Yılın Akademi Ödülü

Karayolları 7. Bölge, Yılın Kurumu

Samsun Lojistik Köy , Yılın Proje Ödülü (Abdullah Gökbilgin)

Prof. Dr. Metin Eker, Güzel Sanatlar Ödülü

Vedat Soğukpınar, Yılın Fotoğraf Sanatçısı

Fazlıhan Carus, Yılın Genç İş İnsanı

Savaş Otruş, Yılın İş insanı

VM Mdicalpark, Yılın Sağlık Kurumu

Citymall AVM, Yılın Yerel Yatırımı

İbrahim Sarıcaoğlu, Yılın Belediye Başk. (İlçe)

Atakum Belediyesi, Yılın kültür Sanat Ödülü

Necattin Demirtaş, Yılın Belediye Başkanı

Bedri Yaşar, Yılın Milletvekili

Kaya Aşçı, Yılın Üstün Hizmet Ödülü

Vali Osman Kaymak, Yılın Bürokratı

Mustafa Demir, Yılın Siyasetçisi

Yüksel Yıldırım, Yılın Onur Ödülü

Akif Çağatay Kılıç, Uluslararası Temsil Ödülü

Çiğdem Karaaslan, Milli Mücadele Özel Ödülü

Vocavoice , Yılın Müzik Grubu

ESRA BAYRAK Özel Sporcular Atletizm

EDA YILDIRIM Özel Sporcular Atletizm

FATMA DAMLA ALTIN  Özel Sporcular Atletizm

MERVE YAZICI    İşitme Engelliler Taekwondo

EDANUR AKIN    Özel Sporcular Atletizm

ALİ TOPALOĞLU    Özel Sporcular Atletizm

NİSANUR ERBİL    Eskrim

ALPEREN BERBER    Güreş

ESMA ALPER    Halter

BERAT BAHADIR    Judo

MUSA ŞİMŞEK    Judo


Yayın Tarihi: 12/01/2020