Yeni Feribot Altınkaya Baraj Gölü’nde Hizmete Başladı


Yeni Feribot Altınkaya Baraj Gölü’nde  Hizmete Başladı

Altınkaya Baraj Gölünün 4 ilçeye bağlı mahalle ve köylerin ulaşım sorunu feribot seferleriyle çözülüyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Ulaştırma Bakanlığından aldığı yeni feribot baraj gölünde hizmet vermeye başladı. 

Feribot seferleri barajın iki yakası arasında köprü vazifesi görüyor.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir 19 Mayıs, Bafra, Alaçam ve Yakakent ilçelerinde gerçekleştirdiği çalışma ve ziyaretleri sonrası Vezirköprü İlçesinde feribot seferlerinin yapıldığı alanda incelemelerde bulundu. Burada Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis ile birlikte görevlilerden bilgi aldı.

Feribotun Ulaştırma Bakanlığı tarafından yaptırılıp Samsun’a gönderildiğini belirten Başkan Mustafa Demir şunları söyledi;

“Buraya köprü yapma düşüncemiz vardı ancak köprünün yüksek maliyeti ve doğaya olumsuz etkisi olması nedeniyle en doğru çözümün feribot seferleri olacağını düşündük. Feribot seferleri burada bir program dahilinde 24 saat hizmet verecek, buradan ambulans geçişleri de yapılacak. Buradan hem vatandaşlarımız hem de araçlarımız Alaçam İlçemizden Vezirköprü’ye hem de Vezirköprü’den Alaçam’a geçebiliyor. Ulaştırma Bakanlığımız tarafından yaptırılarak bize gönderilen bu feribot için belediyemize bir maliyeti olmadı. Buradan Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız sayın Adil Karaismailoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.


Yayın Tarihi: 09/06/2020