Bakan Abdülhamit Gül Samsun’da


Bakan Abdülhamit Gül Samsun’da

Bir dizi ziyaret ve toplantı programlarına katılmak üzere ilimize gelen Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Samsun-Çarşamba Havalimanı’nda Samsun Valisi Osman Kaymak ve protokol üyeleri tarafından karşılandı.        

Karşılama törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya YILMAZ, Cumhuriyet Savcısı Ahmet Yavuz, Adalet Komisyon Başkanı Kemal Alver, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Erol Tosun, Bölge İdare Mahkemesi Başkan Merih DİNCER, Bölge Adliye Başsavcısı Fahri GÜLAY, Vali Yardımcısı Sezgin Üçüncü,  İl Emniyet Müdürü Vedat YAVUZ, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ünsal Ağaoğlu, İlçe Belediye Başkanları, ilgili kamu kurum ve kuruluş müdürleri ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

Karşılama töreninin ardından Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Atakum Grand Amisos Otel’de düzenlenen Terör Suçları Bölge Değerlendirme Toplantısı’na katıldı.

Toplantının ardından valiliği ziyaret eden Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Valilik binası önünde Vali Osman Kaymak, Vali Yardımcıları, birim müdürlerimiz tarafından karşılandı.

Karşılama töreni sonrası Valilik girişinde Valilik Şeref Defteri’ni imzalayan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, daha sonra Vali Kaymak’ı makamında ziyaret etti. Ziyaretin sonunda Vali Osman Kaymak, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e lale motifi işlemeli bir tablo takdim etti.

Valilik ziyaretinin ardından sırasıyla Büyükşehir Belediyesini, Samsun Adalet Sarayı’nı ve Hukuki Araştırmalar Derneği’ni (HUDER) ziyaret eden Bakan Abdülhamit Gül, burada yaptığı açıklamada, “Hukuki Araştırmalar Derneği gerçekten Türk hukuk tarihine çok önemli katkılarda bulunmuş bir meslek dayanışma derneği. Benim de öğrencilik yıllarımda ve şu anda meslek hayatımda çalışmalarına katkıda bulunduğum bir sivil toplum örgütü. 28 Şubat’ın en koyu günlerinden HUDER çok önemli bir misyon ifa etmiştir. Postmodern darbecilerin postallarına, darbelerine karşı dik duran, yargılamalarda, mahkemelerde açtıkları davalarda devamlı demokrasinin ve hukukun yanında olmuş bir sivil toplum örgütüdür. Bugün de, özellikle FETÖ darbe yargılamalarında üyelerinin birçoğu aktif bir şekilde görev aldı.” şeklinde konuştu.

Ziyarette basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Bakan Gül, “Amerika’da kurgulanan bir tiyatroyu izliyoruz. Gerçekten hiçbir şekilde hukuki temeli olmayan bir dava bütün dünyanın gözü önünde cereyan ediyor. Bylock kullandığı tespit edilen firari bir örgüt üyesini, FETÖ’nün bu işlerle ilgili illegal yapılanmasına katkıda bulunmuş örgüt üyesini orada korumak, kollamak, maaşa bağlamak asla kabul edilebilir bir şey değil. Türkiye terör örgütleriyle mücadele eden bir hukuk devleti. Ankara’nın güvenliği bütün dünya başkentlerinin güvenliğiyle eşdeğerdir. Biz burada bu nöbeti tutarken, terörle mücadele ederken bunu insanlık ailesi adına yapıyoruz." diye konuştu.

Terörle mücadelenin bütün ülkelerin el birliğiyle yapması gereken bir mücadele olduğunu kaydeden Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "Türkiye bu mücadeleyi verirken ABD’nin bir terör örgütünün mensubunu maaşa bağlaması, Türkiye aleyhine bir kampanyanın ve dezenformasyonun öncüsü olan süreçte sessiz kalması asla kabul edilebilir bir şey değil. Bu şekilde devam etmesi telafisi mümkün olmayacak bir takım zararlar ve ilişkilerin zedelenmesine sebebiyet doğurabilir. Her iki ülke stratejik bir müttefik ise, bu müttefikliğin bir gereği olarak daha hassas olması gerekir. Amerikalı muhataplarımıza, derhal bu kurguya, bu hukuk dışı uygulamaya son verilmesini ve Türk yargısı tarafından hakkında yakalama kararı çıkartılan bu FETÖ üyesi eski Emniyetçinin iadesi konusunda talepte bulunduk. Yine FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in de bir kez daha hatırlatarak, ülkemize iadesini yazılı mektupla istedik. Türkiye’de işlenen bir suç varsa, Türk mahkemeleri açıktır ve anayasaya göre karar verir. Türkiye’de yaşanmış bir olayla ilgili, egemenliğimizin sınırını bozacak şekilde bir yargılamaya gitmesi mümkün değildir.” dedi.


Yayın Tarihi: 15/12/2017