TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği Samsun'da Başladı


TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği Samsun'da Başladı

Samsun Valisi Osman Kaymak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir,  19 Mayıs 1919’un 100. Yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde 14-28 Nisan 2019 tarihleri arasında sergilenecek olan ‘Fotoğraflarla 23 Nisan Sergisi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Sergi açılışı öncesi TRT Televizyon Dairesi Başkanı Ahmet Muhsin Yıldırım yaptığı konuşmasında, “Bu gün 41.’sini gerçekleştirmiş olduğumuz, başlangıcını yapacağımız 23 Nisan Çocuk Şenliği’nin açılışını gerçekleştiriyoruz. Ülkemize 40 ülkeden 800'e yakın genç kardeşimiz, çocuklarımız barış ve kültür elçisi olarak geldiler. Ülkemizde kalacakları süre içerisinde dostluğumuzu ve kardeşliğimizi geliştireceğiz. Allah’ın izniyle buradan ülkelerinize birer gönül elçisi olarak döneceksiniz.” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir yaptığı konuşmasında, "Dünya çocukları ile Samsunlu çocuklarımızın dostluk, kardeşlik kurduğu bu güzel organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. İnşallah tüm Samsunlu hemşehrilerimizle birlikte güzel bir ev sahipliğini gerçekleştireceğiz. 20 Nisan 2019 tarihine kadar Samsun’da birbirinden güzel programlar gerçekleşecek. Bu gün Samsun dünyayla buluşuyor. Dünya da Samsunla buluşuyor. Bu yavrularımıza, çocuklarımıza ilimize hoş geldiniz diyorum." dedi. 

Konuşmasına 41. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği’nin Samsunumuza ve Türkiye’ye hayırlı olması temennisiyle başlayan Vali Osman Kaymak ise; Biliyorsunuz bu yıl Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun’a çıkışının 100. yılı. Bu çerçevede Samsunumuzda ve Türkiye’nin değişik illerinde çok ciddi hazırlıklar yapılıyor, 100. yıl coşkunusun yaşamak için etkinlikler hazırlıyoruz. Bu kapsamda 41. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği’nin Samsun’da olması için 4-5 ay önce girişimlerde bulunduk. TRT Genel Müdürümüz Syın İbrahim Eren Bey’le görüştük, sağ olsunlar kabul ederek bugün burada toplanmamıza vesile oldular. Kendilerine bir kez daha çok teşekkür ediyorum. dedi.

Otuz dokuz ülkeden 800’e yakın çocuğun öğretmenleriyle birlikte Samsun’a geldiğini ifade eden Vali Osman Kaymak, “Onlar için Samsun’da çok güzel programlar hazırladık. İnşallah birazdan burada, 1979’dan itibaren devam eden TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği’ndeki güzellikleri gösteren fotoğraf sergisinin açılışını yapacağız. Yarın büyük bir şenlik yürüyüşümüz olacak. İlkadım ve Atakum’da belirlenen yerlerde çocuklarımızın gösterileri olacak ve bu gösteriler yerel basınımız, TRT ve dünyadan gelen yayın kuruluşlarınca ülkemizin dört bir tarafına ve bütün dünyaya duyurulacak. Tüm Samsunlulardan bu etkinlikleri takip etmelerini ve bu çocuklarımızı yalnız bırakmamalarını istiyorum. İlkadım ve 19 Mayıs Şehri olarak tabii ki onurlu ve gururluyuz. O anlamda çocuklarımızı da Samsun’da misafir etmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Samsunlu aileler büyük bir coşku içerisinde çocukları misafir etmek için sıraya girdiler. Ben buradan hepsine çok teşekkür ediyorum. Gerçek Türk misafirperverliğini, Türk konukseverliğini bütün dünyaya gösteriyorsunuz. Allah sizlerden razı olsun.” şeklinde konuştu.

Otuz dokuz ülkeden gelen çocukların Samsun’u ve Türkiye’yi unutamayacağını ve çok güzel hatıralarla ayrılacaklarını ümit ettiğini dile getiren Vali Kaymak, “Gerçekten çocuklar çok masum, çok temiz ve samimiler. Onlarla buluşmak bizler için de büyük bir heyecan ve mutluluk. Bu çalışmada Büyükşehir Belediyemiz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz, İlkadım ve Atakum Belediyelerimizle çok güzel bir işbirliği yaptık. Herkes görevini en iyi şekilde yaptı ve yapıyor. Samsun daha önce 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yaptı. Hiçbir problem yaşamadık. Samsun halkı uluslararası etkinliklerde çok tecrübeli ve misafirperver. İnşallah bu programları da Samsun’a yakışır şekilde diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Osman Kaymak, eşi Emine Kaymak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve diğer protokol üyeleri, 1979’dan 2019’a kadar TRT’nin düzenlediği ‘Fotoğraflarla 23 Nisan Sergisi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Açılışın ardından Vali Osman Kaymak, eşi Emine Kaymak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, şenliğe katılan ülkelerden gelen çocuklar ile birlikte 23 Nisan Şenlik pastasını kesti.


Yayın Tarihi: 14/04/2019