Bağımsızlık Meşalesinin Samsun’da Yakıldığı Gün


Bağımsızlık Meşalesinin Samsun’da Yakıldığı Gün

        Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir Kutlama mesajı yayımladı. Başkan Belur mesajında şu ifadelere yer verdi:

        Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutladığımız 19 Mayıs 1919 tarihi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, tüm milletlimizin kurtuluşuna giden yolda büyük bir mücadeleyi başlattığı tarihtir. Türk milletinin verdiği kahramanca mücadelenin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna öncülük eden, Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcı olan 19 Mayıs Samsun için çok anlamlı bir gün, bağımsızlık meşalesinin Samsun şehrimiz de yakıldığı gündür. 

       Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919'da Samsun’a çıkmasıyla Kurtuluş Savaşı’nın ilk adımını atmış, bu adımın ardından verdiği mücadeleyle dünyaya örnek olmuştur. 19 Mayıs, Türk Ulusu için sonsuzluğa uzanan süreçte önemli bir dönüm noktası olmanın çok daha ötesinde anlamlar taşımaktadır. Bağımsızlık ve özgürlük savaşının fiilen başladığı 19 Mayıs, Türk Ulus’unun da uyanışıdır.

      19 Mayıs'ın,  Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından, Türk ulusunun gençlerine armağan edilmesi, Türk gençliğine verdiği değerin bir göstergesidir. Büyük fedakarlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti, gençlere emanet edilmiştir. Bu emanete layığı ile sahip çıkmış olan Türk gençliği, bundan sonraki dönemlerde de bu görevini en güzel şekilde yerine getirecektir. Bundan hiç kimsenin kuşkusu yoktur. Bugün sahip olduğumuz bağımsızlığımız, Cumhuriyetimiz, demokrasimiz, çağdaş yaşam ve kurumlarımız 19 Mayıs’ta başlatılan mücadelenin eseridir. Gençlerini bu mili değerlerin bilinci ile yetiştiren milletler ancak geleceğe güvenle bakabilirler. 

       Bu güzel gün vesilesiyle, Büyük Önder Mustafa Kemal  Atatürk'ün, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, birlik ve beraberliğimizin sağlanması yolunda, kurtuluş mücadelesini başlattığı bu anlamlı günün yıldönümünde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızın kutlu olmasını diliyor, gazilerimizi ve şehitlerimizi bir kez daha şükranla ve rahmetle anıyorum” dedi.


Yayın Tarihi: 17/05/2016