Yeniden Bir Doğuşa İmza Atıldı


Yeniden Bir Doğuşa İmza Atıldı

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Başkan Yılmaz mesajında, “Aziz milletimiz, 15 Temmuz darbe girişimine karşı kadını ve erkeği, genci ve yaşlısıyla canını ortaya koyarak kendi iradesine ve özgürlüğüne yapılan bu haince saldırıya karşı dimdik bir duruş sergileyerek yeniden bir doğuşa imza atmıştır” dedi.

Başkan Enver Yılmaz, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

Milletimizin gözbebeği ve tarihi şanlı kahramanlıklarla dolu olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin içine yuvalanmış FETÖ/PDY mensubu asker kılıklı bir grup tarafından ülkemizde gerçekleştirilmek istenen darbe girişimini, yıl dönümünde bir kez daha şiddetle ve nefretle kınıyorum. 

Ülkemizin anayasal düzenle teminat altına alınmış demokratik kazanımlarını, milli birlik, beraberlik ve bağımsızlığımızı ortadan kaldırmayı hedefleyen menfur silahlı darbe girişimi, Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçmiş ve ülke tarihimizin en alçak darbe teşebbüslerinden biri olmuştur.  O karanlık gecede kadını ve erkeğiyle, genci ve yaşlısıyla din, dil, ırk ve mezhep ayrımı gözetmeksizin milli ve manevi dinamiklere yaslanıp tek vücut olan kahraman milletimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla yurdumuzun dört bir yanında sokaklara çıkarak tanklara, bombalara ve kurşunlara karşı göğsünü siper etmiş, dâhili ve harici düşmanlara geçit vermemiştir.

Bizlere düşen sorumluluk, şehitlerimizin emaneti olan bu güzel vatan topraklarına aynı inanç ve kararlılıkla sahip çıkarak ülkemizin bekasına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kast eden tüm hain odaklara karşı uyanık olmak ve mücadeleyi aynı kararlılıkla yürütmektir.

Bu vesileyle ülkemizin sarsılmaz bütünlüğünü bir kez daha ortaya koyan 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nün 2. yıl dönümünde Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayetli liderliğinde; devletine, milli iradesine ve demokrasisine sahip çıkan aziz milletimize, minnet borcu duyduğumuz demokrasi şehitlerimize ve gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.


Yayın Tarihi: 12/07/2018