Gülsan Sanayi Sitesi Yıkılırsa Eski Sanayi Sitesi de Yıkılacak


Gülsan Sanayi Sitesi Yıkılırsa Eski Sanayi Sitesi de Yıkılacak

Kısa bir süre önce Samsun Madeni Sanatkârlar Odası Başkanı seçilen Eyüp Aydın, Samsun İnternet Gazetecileri Cemiyeti Yönetim Kurulu üyelerini makamında ağırladı. Çok özel açıklamalarda bulunan Aydın; 'Gülsan Sanayi Sitesi yıkılırsa Eski Sanayi Sitesi de yıkılacak.' dedi.

'HAYIRLI OLSUN' ZİYARETİ

Samsun İnternet Gazeteciler Cemiyeti, Madeni Sanatkârlar Odası Başkanı Eyüp Aydın'a 'Hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu. Son dönemde Samsun kamuoyunu oldukça meşgul eden, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkım kararı alınan Gülsan Sanayi Sitesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Aydın; ‘Burada çok hassas bir noktayı halkımzın büyük çoğunluğu ne yazık ki bilmiyor. 2005 yılında alınan kararla Eski Sanayi Sitesi'nin ticaret merkezi olarak yapılması kararı bundan tam 13 yıl önce alınmış durumdadır. Gülsan Sanayi Sitesi'nin yıkılma kararı beklendiği için burası da beklemeye alınmış. Söylemek istediğim Gülsan sanayi Sitesi yıkıldığı takdirde eski sanayi sitesi de yıkılmış olacak. Halkımız da sadece Gülsan sanayi sitesi yıkılıp eski sanayi sitesi kalacak anlayışı hakim. Ancak durum böyle değildir.' dedi.

BÜYÜK BİR ÇALIŞTAY YAPILMALI

Konunun halen yargıda olduğunu ve sanayi sitelerinin yıkılma kararının oldu bittiye getirilmeden ciddi bir değerlendirme yapılması gerektiğini ifade eden Aydın;'Çok hassas bir konu. Burada ekmek mücadelesi veren esnaflarımız var. 'Ben yaptım oldu' mantığıyla hareket etmek ileri de büyük sorunlar yaratabilir. Ben yetkili kurumlarla konuştuğumda Gülsan Sanayi Sitesi ile ilgili şehrimizde büyük bir çalıştay yapılması gerektiğini söyledim ve buradan bir sonuç çıkacağını umut ediyorum. Yer konusunda Büyükşehir Belediyesi'nin önerileri var. Esnaflarımızın yerlerinden çıkması karşılığında kanunen çok cuzi miktarlar teklif edilmiş durumda. Güzel şeylerin yapılmasına karşı değiliz ancak bu büyük mağduriyetler doğuracaksa ince eleyip sık dokumak hepimizin görevi olmalıdır.' diye konuştu.

HİZMET ETMEYE GELDİM

Son yapılan seçimlerle ilgili açıklamalarda bulunan Aydın; ‘Samsun Madeni Sanatkarlar Odası seçimlerinde 15 yıl boyunca başkanlık koltuğunda oturan bir isimle yarıştık. Karşımızda çok ciddi bir rakip vardı. Biz de bunu bilerek profesyonel bir anlayışla seçimlere hazırlandık. Çok çalıştık ve yapacaklarımızı esnaflarımıza iyi anlattık. 1400'ün üzerinde üyemiz var. Bizlerden yeni dönemde hizmet bekliyorlar. 33 yaşında bu koltuğa oturmayı Rabbim bana nasip etti. Ben de bundan sonraki dönemde seçimler öncesi verdiğimiz sözleri yerine getirmek istiyorum. Gençliğimizin verdiği enerji ve içimizdeki hizmet aşkıyla gecemizi gündüzümüze katarak odamızın çıtasını üst seviyelere taşımak istiyorum. Bu arada Samsun'a yeni kurulan İnternet Gazetecileri Cemiyeti'ne başarılar diliyorum' diyerek sözlerini tamamladı.


Yayın Tarihi: 02/02/2018