Giresun Fındık Manavları Hali Kurulacak


Giresun Fındık Manavları Hali Kurulacak

Giresun’da faaliyet gösteren fındık manavları Belediye Başkanı Kerim Aksu ile bir araya geldi. Toplantıda şehirde dağınık olarak bulunan fındık manavlarını kurulacak bir hal binasında toplanması için beraber çalışma yapmak üzere söz verildi. Başkan Kerim Aksu, arsa bulunması için sektör temsilcileri ile beraber çalışma yapacaklarını, arsanın bulunması halinde Giresun Fındık Manavları Halinin kuruluşu için gerekeni yapacağını söyledi.

Giresun Merkezde 42 fındık manavının dağınık şekilde çalıştığını ifade eden sektör temsilcileri, tüm fındık manavlarının bir merkezde toplanmasını, bunun mümkün olmaması durumunda, şehrin doğu ve batı girişlerine fındık manavları hali yapılmasını talep ettiler.

Belediye Başkanı Kerim Aksu, fındığın Giresun’un en önemli geçim kaynağı olduğunu belirterek; “ Fındık manavlarının şehir içinde bulunması, araçların giriş çıkışları ciddi bir sorun yaratıyor. Bizim için en önemli sorun arsa bulabilmek. Bu konuda birkaç yer olabilir. Beraber koordineli bir çalışma yapalım. Tüm manavların bir araya toplanması için 10 dönüm bir arsaya ihtiyaç olacaktır. Bunu sağlayamazsak, Aksu ve Batlama bölgelerinde 5 dönümlük arsa araştırmalıyız. Arsa sorununu çözelim, projenizi belediye olarak biz hazırlayacağız. Dünyanın en kaliteli fındığını üreten Giresun’un bir fındık kenti olarak bunu yapması gerekir. Borsamızın lisanslı depo ve spor borsası kurası için çok ciddi katkı sağladık. Fındığımıza değer katan, üretiminden pazarlanmasına kadar kimler varsa destek oluyorum. Biz kimin ne dediğine bakmıyoruz, yapacağımızın sözünü veriyoruz. Seçim için gelmedim, davet ettiniz geldim. Yapacağımın sözünü veriyorum” şeklinde görüşlerini ifade etti. 

Fındık manavları Başkan Kerim Aksu’ya önerilerine destek olma sözü verdiği için teşekkür ettiler.


Yayın Tarihi: 30/01/2019

Diğer Resimler

Giresun Fındık Manavları Hali Kurulacak
Giresun Fındık Manavları Hali Kurulacak
Giresun Fındık Manavları Hali Kurulacak