Gazetecilerden TSO Başkanı Murzioğlu’na Tepki


Gazetecilerden TSO Başkanı Murzioğlu’na Tepki

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın Ağustos ayı Olağan Meclis toplantısında gazeteci Gülsüm ATİK’i azarlaması ve meclis toplantı salonundan kovmasına Samsunlu gazetecilerden tepkiler geldi.

Samsun Ondokuz Mayıs Gazeteciler Cemiyeti ve İnternet Medya Bilişim Federasyonu(İMEF) Samsun İl Temsilciliği olayla ilgili mesaj yayınlayarak başkan Murzioğlu’na tepkilerini dile getirdiler.

Samsun Ondokuz Mayıs Gazeteciler Cemiyeti’nin mesajı;

Samsun Ondokuz Mayıs Gazeteciler Cemiyeti olarak, bugün yapılan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis toplantısı sonrasında oda başkanı Sayın Salih Zeki Murzioğlu ile gazeteci arkadaşımız ve cemiyetimizin üyesi Sayın Gülsüm ATİK arasında yaşanan sözlü atışmaları üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Samsun Ticaret ve Sanayi Odasında yaşananların şehrimizi ileriye değil geriye götüreceği bilinci ile yaşananları tasvip etmediğimizin bilinmesini isteriz. Meclis toplantısı sırasında yaşanan bu tatsız münakaşanın hiç kimseye yarar getirmeyeceği gibi zararlarını da yine bu şehir çekecektir.  Basın mensuplarımızın halkın haber alma özgürlüğünü, Ticaret ve sanayi odasının da Samsun’un daha ilerilere ulaşması noktasında yapacağı çalışmaları kamuoyunda yer alabilmesi adına her iki meslekte bir birine saygı çerçevesi içerinde çalışmalarını sürdürmelerini dileriz.

SAMSUN 19 MAYIS GAZETECİLER CEMİYETİ

 

İnternet Medya Bilişim Federasyonu(İMEF) Samsun İl Temsilciliği’nin mesajı;

Samsun'da yayın yapan Gazete Gerçek gazetesinin bayan muhabiri Gülsüm Atik'e Samsun

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu tarafından meclis toplantısı sonrası sözlü olarak, psikolojik baskı ve mobbing uygulanmasını şiddetle kınıyoruz.

İnternet Medya Bilişim Federasyonu(İMEF) Samsun İl Temsilciliği olarak,  Ticaret ve Sanayi

Odası Meclis toplantısı sonrasında oda başkanı Salih Zeki Murzioğlu'nun gazeteci arkadaşımız Gülsüm Atik'i toplantı salonundan temsil ettiği kuruma yakışmayacak bir şekilde kovduğunu üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. 

Öncelikle bilinmesini isteriz ki, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, meslektaşımız Gülsüm Atik'e yapmış olduğu söz konusu davranış ile temsil ettiği kurumun saygınlığını zedelemiştir. 

Yapılan meclis toplantısında Tekkeköy Belediyesi Başkanı Hasan Togar'ın ilçede bulunan sanayi tesisleri ile ilgili, "Silindirle ezip geçeceksin" şeklinde ki açıklaması bir meclis üyesi tarafından eleştirilmiş ve bu eleştiri sonrası Sayın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, belediye başkanı Hasan Togar'ın böyle bir açıklama yapmadığını ve bu sözlerin basının uydurması olduğunu söyleyerek, gazetecileri hedef almıştır. 

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın saygın meclis üyelerinin gözleri önünde bir bayan gazeteciyi azarlayan, konumunu kullanarak psikolojik baskı ve mobbing uygulayan sayın oda Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, davranışı ile Gülsüm Atik nezdinde Samsun'da gece gündüz demeden çalışan gazeteci meslektaşlarımızı rencide etmiştir. 

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası meclis toplantılarına yıllardan beri, mesleğinde uzmanlaşmış, Samsun iş dünyasının da yakından tanıdığı gazeteciler gitmekte ve toplantıları takip etmektedir. Dolayısı ile meclis toplantılarında gerek oda başkanı gerekse meclis üyelerinin yapmış olduğu açıklamalar bu toplantıları takip eden gazeteci arkadaşlarımız tarafından ne söylenmişse ona göre haber olarak yayınlanmaktadır.  Sayın Murzioğlu’nun 'gazetecilerin uydurmasıdır' diyerek geçiştirdiği ve meslektaşlarımızı yalan haber yapmakla itham ettiği Sayın Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar'ın sanayi tesisleri ile ilgili "Silindir gibi ezip geçeceksin" şeklindeki açıklaması da, yine bu minvalde gazeteciler tarafından haber olarak gündeme getirilmiştir.

Dolayısı ile ortada yalan bir haber yok, bilakis birinci ağızdan yapılan bir açıklamanın meslektaşlarımız tarafından haberleştirilmesi vardır.

Dün olduğu gibi bugün de Samsun'da kamuoyunun doğru bilgilenmesi adına gecelerini gündüzlerine katan meslektaşlarımız, her kurumun olduğu gibi Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın haberlerini de gazetelerinde ve internet sitelerinde yayınlayarak, ilgili kurumların çalışmalarına destek vermektedir. 

Gazetelerin bu hizmetlerinden yararlanılırken, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'nun özellikle meclis toplantılarını takip etmeye gelen gazetecilere zaman zaman takındığı yakışıksız tutumu ve gazeteci meslektaşlarımıza yönelik sarf ettiği bazı ithamları da bu nedenle anlamakta güçlük çekmekteyiz.

İnternet Medya Bilişim Federasyonu (İMEF) Samsun İl Temsilciliği olarak Sayın Salih Zeki Murzioğlu'ndan beklentimiz, meslektaşımız Gülsüm Atik'ten özür dilemesidir. Zira yapılan davranış, sayın oda başkanı ve temsil ettiği Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın kurumsal kimliğine yakışmamıştır.

İnternet Medya Bilişim Federasyonu(İMEF) Samsun İl Temsilcisi Haydar ÖZTÜRK

 


Yayın Tarihi: 29/08/2017