Fatsalı Öğrenciler, Çocuk Oyunlarında Türkiye Şampiyonu Oldular


Fatsalı Öğrenciler, Çocuk Oyunlarında Türkiye Şampiyonu Oldular

Çocuk oyunları ve Spor kulüpleri konfederasyonu tarafından 2-4 Haziran tarihlerinde düzenlenen minikler mendil kapmaca 6. Türkiye Şampiyonasında Karadeniz bölgemizi temsil eden Fatsa ilçemizden Hatice Bahaettin Şener İlkokulu Türkiye Şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza attı.
 Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunlarımızın derlenmesi ve güncelleştirilmesini sağlayarak teknoloji bağımlılığının meydana getirdiği olumsuzluklardan çocuklarımızı kurtarmayı amaçlayan geleneksel çocuk oyunları faaliyetlerinin 6. Türkiye Şampiyonası Hatay İlinin Payas ilçesinde gerçekleştirildi.
Turnuva’da Karadeniz Bölgemizi Ordu, Marmara Bölgemizi Yalova, Ege Bölgemizi Denizli, Akdeniz Bölgemizi Adana, İç Anadolu Bölgemizi Sivas, Güneydoğu Anadolu Bölgemizi Diyarbakır,ev sahibi ilimizi Hatay İli Dört yol ilçesi temsil etti.
Son derece eğlenceli ve çekişmeli geçen şampiyonada Ordu takımı  Hatice Bahaettin Şener İlkokulu Sivas ve Denizli takımlarını yenerek Adana takımı ile final oynamaya hak kazandı. Ordu ile Adana takımları arasında yapılan final maçını, Karadeniz bölgemizi temsil eden Ordu takımını oluşturan Fatsa ilçemizden Hatice Bahaettin Şener İlkokulu öğrencileri büyük bir mücadelenin sonucunda 4-2 kazanarak 2016 Türkiye Şampiyonu oldu.

ÖDÜLÜ PAYAS BELEDİYE BAŞKANINDAN ALDILAR
Ödül töreninde tüm takımlara katılım belgesi verildi. Üçüncü olan takım Denizli’nin madalyasını İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Bayram Ali Kalfa verdi. İkinciliği Kazanan Adana’nın Madalya ve Kupasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Eray Sarı verdi. Şampiyon takım Ordunun Madalya ve Kupasını ise Payas Belediye Başkanı ve Organizasyonun Hamisi Bekir Altan verdi.

“ŞAMPİYONLUK FATSA’MIZA ARMAĞAN OLSUN”
Şampiyon okulun kafile başkanı ve Okul Müdürü olan Abdullah Yılmaz, kazanılan Türkiye Şampiyonluğunun kendileri için çok büyük bir mutluluk olduğunu ifade ederek, “Bu şampiyonluğu Fatsa’mıza armağan ediyoruz. Şampiyonluk kupasını ilçemize getirmemizde emeği olan başta öğrencilerimiz olmak üzere, İlçemizde bu sporun yayılmasında büyük emeği olan merkez hakem komitesi üyesi Enver Makar’a, öğrencilerimizi çalıştıran oyuncu liderliği, hakemlik vb.görevler yapan öğretmen arkadaşlara, bu turnuvaya gitmelerinde kendilerini destekleyen kişi ve kuruluşlara, desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen öğrenci velilerine teşekkür ederiz.” dedi.


Yayın Tarihi: 08/06/2016

Diğer Resimler

Fatsalı Öğrenciler, Çocuk Oyunlarında Türkiye Şampiyonu Oldular