EURO 2024 Adaylığı Koordinasyon Toplantısı Yapıldı


EURO 2024 Adaylığı Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

UEFA 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Adaylığı Koordinasyon Toplantısı, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın yanı sıra adaylık dosyasında yer alan dokuz kentin vali, büyükşehir belediye başkanı ve temsilcilerinin katılımı ile TFF'nin Beykoz-Riva'daki idari merkezinde gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, toplantıda yaptığı değerlendirmede, "2010 yılında, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na adaylık başvurusunda bulunurken henüz proje aşamasında olan stadyumlarımızın bugün çoğunu tamamlamış olmanın gururu ile adaylığımızı sürdürüyoruz. Son birkaç yılda yaklaşık 4 milyar TL'lik yatırımla gerçekleştirdiğimiz 31 Stadyum projesiyle futbolda Avrupa tarihinde görülmemiş bir tesisleşme başarısına imza atmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu organizasyonu alırsak ülkemize ve şehirlerimize ciddi katkı sağlamış olacağız. Değerli valilerimiz ve belediye başkanlarımızla birlikte yoğun şekilde çalışacağız. Bu milli bir görev. Sayın Cumhurbaşkanımızın spordan gelmesi bizim için avantaj. İnanıyorum ki Türkiye Euro 2024'e ev sahibi olması durumunda, bölgesinde rol model ülke sıfatıyla ve Avrupa futboluna kattığı değerle bu şampiyona tarihine büyük bir farklılık katacak. EURO 2024 Türkiye'ye yakışır" ifadelerini kullandı.     

TFF Başkanı Yıldırım Demirören de, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde ve hükümetimizin garantörlüğünde, bakanlıklarımızın yanı sıra siz değerli vali ve belediye başkanlarımızın destekleri ile 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası ev sahipliğini alacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu, İstanbul (Atatürk Olimpiyat Stadyumu ve Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu), Bursa (Büyükşehir Belediye Stadyumu), Antalya (Antalya Stadyumu), Eskişehir (Eskişehir Yeni Stadyum), Gaziantep (Gaziantep Stadyumu), Konya (Büyükşehir Belediye Stadyumu), Trabzon (Şenol Güneş Spor Kompleksi), Kocaeli (Yeni Stadyum), Ankara (Yeni Stadyum) şehirlerinin yer alacağı 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylık dosyasını 27 Nisan 2018'de UEFA'ya teslim edecek. UEFA Yönetim Kurulu ise EURO 2024'e ev sahipliği yapacak ülkeyi Eylül 2018'de yapacağı toplantıda açıklayacak.

Kaynak: tff.org


Yayın Tarihi: 29/11/2017