Büyükşehir Tarım Üreticisinin Yanında


Büyükşehir Tarım Üreticisinin Yanında

Ordu Büyükşehir Belediyesinin, Ordu Valiliği İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttüğü tarımsal ürün projesi kapsamında çiftçileri desteklemeleri devam ediyor.

AMAÇ BOŞ ARAZİLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ

Ordu ili genelinde boş bırakılan tarım arazilerinin değerlendirilmesi, üreticilerin fındığın yanında ilave gelir getirici ürünlere yönelmeleri, birim alanda yüksek verim ve getirisi olan ürünleri yetiştirerek gelirlerini artırmaları için başlatılan çiftçi desteklemeleri başarı ile devam ediyor.

200 BİN ADET ÇİLEK FİDESİ, 70 BİN KG PATATES TOHUMU DAĞITILDI

Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Ordu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü “Çilek Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi” ve “Patates Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi” projeleri kapsamında çiftçilere 30 dekar alana dikim yapılmak üzere 200 bin adet çilek fidesi ve 175 dekar alana dikim yapılmak üzere 70 bin kg patates tohumunun dağıtımı yapıldı.

Hizmetlerinde yol, su, altyapı, sosyal ve kültürel faaliyetlerin yürütüldüğü yeni bir belediyecilik anlayışını benimseyen Ordu Büyükşehir Belediyesi, toplumun tamamına ulaşabilen yatırım ve projelerle de dikkat çekmeye devam ediyor.

PATATES VE ÇİLEK ÜRETİMİNDE ARTIŞ SAĞLANACAK

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı Tarımsal Destekleme Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen bu proje ile birlikte özellikle Ordu’da onlarca yıldır devam eden patates yetiştiriciliği ve son yılların dikkat çeken tarımsal faaliyeti olan çilek üretimi konusunda çiftçinin yüzü gülüyor. Yaptıkları değerlendirmede projeden büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden üreticiler; “Proje doğrultusunda uygulanan modern tarım tekniği ile patates ve çilek üretiminde artış sağlayacağız. Üretimde yer alan kişi sayısının da bu doğrultuda artması, istihdam artışı demektir. İstihdamın artması ile birlikte proje, doğal olarak il ekonomisine de katkı sağlayacaktır” dedi.


Yayın Tarihi: 15/04/2016