Başkan Yılmaz, “Geleceğimizi Bu Topraklarda İnşa Edeceğiz”


Başkan Yılmaz, “Geleceğimizi Bu Topraklarda İnşa Edeceğiz”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Bu ülke, bu memleket bizim. Biz geleceğimizi bu topraklarda inşa edeceğiz” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Bafra ilçesinde Bafra Ziraat odası tarafından organize edilen “Bafra Çeltik Hasat Töreni” programına katıldı.

Tören öncesi bir konuşma yapan Başkan Yılmaz, güzel bir hasat gününde bir arada olduklarını söyleyerek, “Çalıştık bir sezon, ektik, çapaladık, gübreledik, su verdik. Allah bu işleri yapan ve emek veren herkesten razı olsun. Çeltik zor ziraatlardan birisi. Eskiden daha da zordu. Yapılan her iş insan emeği ile yapılıyordu. İnsanlar yarı beline kadar çamur içinde çeltik tarlalarında çalışıyordu. Şimdi birçok olumsuz şey fenni bir takım metotlarla, ilaçla, gübreyle engelleniyor. Allah bu ziraat türünde çalışıp, gerek ailesinin ekonomisine gerekse ülkemizin ekonomisine katkı veren herkesten razı olsun. Baframız sadece çeltikte değil diğer kışlık ve yazlık sebze ve meyve türlerinde de çok başarılı bir trend çiziyor. Burada Ziraat Odası Başkanımızın ve yönetiminin çok değerli katkıları var. Bafralı çiftçimizin bilincinin her gün biraz daha gelişip, daha akıllı, daha bilimsel, daha teknik ve fenni ziraat yapma konusundaki bilincinin katkısı var. Onun için bu işte katkısı olan herkesi tebrik ediyorum. Biz de buna katkı vermek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.” Dedi.

 “Bu ülke bizim, bu memleket bizim” diye konuşan Başkan Yılmaz sözlerini şu şekilde devam ettirdi; “Biz burada geleceği inşa edeceğiz. Çocuklarımıza güzel bir geleceği bu topraklarda bu coğrafyada vereceğiz. Tıpkı Atalarımızın bizden önce bize yaptıkları gibi. Bizim babalarımız, dedelerimiz kim bilir ne güçlüklerle, yarı beline kadar çamurların içerisinde mücadele ederek bizleri yetiştirdiler. Bizler bizden sonraki çocuklarımıza daha zirai, fenni, daha gelişmiş, verimliliği yüksek bir üretimi yapmak üzere inşallah bu nöbeti bırakacağız. Bu hasat gününün hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Törene Samsun Valisi Osman Kaymak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, Bafra belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti Meclis Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk, Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner ile çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.


Yayın Tarihi: 21/09/2017